tisdag 7 mars 2017

Glaset är halvfullt


Jodå jag lever allt... trots att avsaknaden av inlägg här den senaste tiden tyder på något annat. Mitt senaste utspel gällande min oförmåga att få något gjort hade faktiskt den effekt jag hade hoppats på. Genom att skriva av mig mina tankar var det som att energi frigjordes till annat och kombinerat med den feedback jag fick från er läsare kände jag mig starkare och med en mer positiv känsla i kroppen.

Att stagnera och fastna i gamla hjulspår är jag livrädd för. Jag vet dock hur lätt det kan vara att fastna i negativa spiraler när allt bara känns piss. Att få glaset att verka lite mer halvfullt kräver dock oftast inte några mega-stora förändringar. Oftast räcker det att man liksom byter tankebana och fokuserar lite mer på möjligheter än motsättningar. Ett litet steg i rätt riktning räcker oftast för att få lite momentum.

Nu är ju inte detta någon självhjälps / bli-en-bättre-människa blogg men jag vill ändå dela med mig av de tankar jag har. Det kan ju vara så att jag inte är ensam  om att brottas med dessa tankar och kanske kan då mina ord knuffa någon till att ta det där viktiga första steget i rätt riktning.

Livet, börsen och portföljen tuffar på i vanlig ordning och precis som tidigare månader genomförde jag i slutet av februari mitt månadsköp. I skrivande stund dansar portföljvärdet kring 245 000:- och ännu en målnivå närmar sig med stormsteg. Nu när det flesta bolagen kommit med sina utdelningsförslag börjar listan på Avanza med kommande utdelningar se riktigt trevlig ut och jag ser med spänning fram mot den kommande utdelningsfesten. Mars blir också den första månaden jag har möjlighet att jämföra utdelningar mot föregående års. Redan nu ser jag att målet att tiodubbla 2016 års mars-utdelning är i hamn. Grymt inspirerande!:)

Jag hade tänkt avsluta detta inlägg med att skriva att våren nu förhoppningsvis är i antågande men just som jag skriver detta ser ju hur det börjar snöa utanför mitt kontorsfönster. För min del tycker jag vintern gjort sitt och kan gått hålla sig borta och istället ge plats åt sol, värme och fågelkvitter!

MvH Pengaregn


7 kommentarer:

 1. Först och främst vill jag bara gratulera till en fin portföljutveckling. Snart 1/4 miljon. Kalasbra jobbat!

  Sedan vill jag passa på att nämna att jag själv hamnat i en negativ spiral själv, vilket jag skrivit detaljer om på min blogg. Om det nu kan vara till någon tröst vet jag givetvis inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo en visst tröst ger det faktiskt. Att veta att man inte är själv om sina tankar känns på många sätt rätt gött. Var i spiralen befinner du dig nu?

   Tack för dom fina orden!

   Radera
 2. Härlig utveckling i portföljen. Ja våren känns som den period då vi utdelningsinvesterare verkligen få skörda frukterna... lite som julafton när man var barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja numera längtar jag nog mer efter utdelningarna än julafton:) Härliga tider minst sagt!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. 10-dubbla utdelning är inte dåligt det!! Snyggt jobbat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det är bara att njuta, jag lär inte upprepa den bedriften kommande år;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Bra jobbat! Rolig att se att det är fler som sliter. Själv får jag inte distans till min portfölj. I mitt huvud tror jag att det kommer innebära revolutionerande effekter på mitt mående och vardag varje gång jag intar ett delmål, men det gör det inte. Jan-februari är tuffa månader för mig, vill hest bara dra täcket över huvudet. Men även jag längtar efter mina första riktiga utdelningsmånader. Förra året fick jag 440 kr genom Investor, och nu ligger blir utdelningen på ca: 3000 kr. Det är ca 7ggr så hög utdelning som den första. Jag omallokerar portföljen just nu, skapar mer likvider och placerar i räntor.

  SvaraRadera