tisdag 4 oktober 2016

Hur går det egentligen? SEPTEMBER


Efter en helt underbar September med mycket sol och sensommarvärme börjar det nu kännas som att hösten är här... Skrapade bilrutan för första gången häromdagen och det ger alltid en rejäl dos ångest. Förhoppningsvis bjuder resten av hösten på mer än bara kyla och regn, vi kan ju alltid hålla tummarna. För familjen Pengaregn's del kommer vi bryta av mörkret med en liten resa till solen under hösten och det kommer verkligen bli ett fantastiskt avbrott från vardagen.

Portföljvärde den 1/10

140 536:-
Totalt årets utdelningar

1137,41:-

Månadens lärdomar

Ja vad skulle det kunna vara denna månad... Vet inte om det är en lärdom men jag genomförde min första "swing-trade" denna månad med gott resultat när Engelska skolan gick till börsen. Drygt tusen kronor plus till mina barns sparande blev resultatet och kanske kan lärdomen vara att vara uppmärksam på liknande tillfällen i framtiden och ta vara på dom.

Köp under månaden

Den här månaden var faktiskt första gången det på riktigt tog emot att genomföra månadshandlingen. Börsen har ångat på bra och man får verkligen inte många aktier för sina slantar i dagsläget. Det mesta känns dyrt men jag krigar vidare med min plan att månadsköpa i upp som nedgång. Det är den strategi som än så länge känns tryggast för mig. Vi får se om planen revideras någon gång. Än så länge kan jag inte klaga på resultatet och det är för mig ett gott tecken. Utöver påfyllningarna fick till slut Johnson & Johnson en plats i portföljen. Bolaget känns givet i min lite tråkiga utdelningsportfölj.  Totalt handlades det aktier och fonder för 17 743,94:- under September.


Utdelningar under månaden

Det har varit en riktigt trevlig månad när det kommer till utdelningar. September kliver upp på en andraplats när det gäller hur mycket som betalades ut under månaden. Anledningen till lyftet är till stor del att Clas Ohlson delade ut under månaden och höjde upp totalsumman rejält. Totalt fick jag 255,17:- i utdelningar under månaden efter dragen källskatt.


Uppföljning bloggen

Diverse pappadagar varvat med VAB dagar har gjort att inte tiden riktigt funnits där att skriva riktigt så mycket som jag själv skulle vilja göra. Men jag försöker låta bli att stressa upp mig kring det. Det finns annat som är viktigare att lägga tiden på då och då och vid de tillfällena får bloggandet vila lite. That's life!

Under månaden hade jag 9779 besökare här på bloggen med en toppnotering den 22/9 på 730. Sedan starten har bloggen haft 58 058 besökare. Fruktansvärt kul tycker jag, tack för att ni är inne och läser och kommenterar!

Populärast inlägg under månaden topp 3

Årets största utdelning

Här skrev jag om årets troligen största utdelning som i mitt fall kom från Clas Ohlson.

För lite i FuckYou-kassan

Ibland måste man bara få ventilera ut lite (eller i mitt fall rätt mycket) missnöje. Jag är inte helt nöjd i min nuvarande jobbsituation och med min nuvarande chef. Hade det funnits betydligt mer pengar på banken hade jag gladeligen tagit mitt pick och pack och hittat på något annat att göra om dagarna. Än så länge gäller det dock att kriga vidare ett tag till.

Vinsthemtagning i skolan

Skrev här om hur jag plockade hem lite snabb vinst i samband med Engelska skolans notering på börsen. Barnen fick en tusing extra i kassan och jag kände mig rätt nöjd:)

Avklarade mål under månaden & portföljutveckling

Tack vare att utdelningsskörden var såpass hygglig denna månad kunde jag faktiskt stryka ett streck över ännu ett mål: 1000:- i total utdelning. För er som hållit på med detta ett tag är såklart tusen spänn ingenting för ett helt år men för mig känns faktiskt dom här små milstolparna ganska mäktiga. Det är tusen spänn som jag fått bara för att jag valt att köpa in mig i ett gäng bolag. Go känsla! Vill ni spana in mina andra milstolpar och mål går det fint att klicka HÄR

Portföljen har fortsatt sin resa mot högre höjder. Vi får väl se om den här utvecklingen kan hålla i sig eller om det bär av nedför här under hösten. Tills dess njuter jag en smula av att kika på graferna över den totala portföljens utveckling.

Utveckling 1/9-30/9

Utveckling från starten i Februari.

Tidigare månadsuppföljningar finns länkade här under:

Hur går det egentligen? AUGUSTI
Hur går det egentligen? JULI
Hur går det egentligen? JUNI
Hur går det egentligen? MAJ

På återseende nästa månadsuppföljning!

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Kul att du var med i börsnoteringen av IES, själv höll jag mig undan trots att det var tydligt på förhand att den skulle övertecknas. Jag försöker hålla mig strikt till min investeringsstrategi och den inkluderar inte sådana affärer, oavsett om de är lukrativa eller inte.
  Härligt med snöbollseffekt nu såhär nära inpå vintern =)
  Fortsatt lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där visade du allt prov på god karaktär!:) Det kan nog vara en god ide att hålla strikt på sin investeringstrategi men jag tillåter mig att doppa tårna lite då jag fortfarande är en kalv på grönbete när det kommer till börsen:)

   Snöbollseffekt är trevliga saker det och jag håller tummarna att det kyliga vädret kan göra så att bollen rullar ännu snabbare:)

   Tack för din kommentar och ha det så gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Ha inte ångest för att frosten biter sig fast! Hösten och vintern är vackra årstider om man bara lyckas få sig lite solljus.

  SvaraRadera