torsdag 1 juni 2017

Pepsico höjer igen

Då var det dax igen att få lite extra slantar. Det amerikanska snask & läskföretaget Pepsico höjer sin utdelning. Förra gången höjde dom med 7% och så också denna gången. Gött mos!

Jag har ingen större stek i företaget men oavsett kommer höjningen innebära mer pengar in på kontot (om man räknar bort eventuella variationer i valuta) och det tycker jag är en utveckling helt i rätt håll.

Tidigare låg utdelningen på 0,752 men höjs från och med utdelningen i Juni till 0,805.

Merparten av mina bolag har nu lämnat sina förslag gällande utdelningar och den enda eftersläparen är Clas Ohlson som borde komma med ett förslag tidigt i sommar. Jag måste säga att jag tycker det ser grymt bra ut. Inte en endaste liten utdelningssänkning och 38/45 bolag har valt att höja utdelning. Av dom som inte höjt är ett par av dom preffar så inga överaskningar där. Sen räknar jag nästan med att Clas Ohlson kommer att höja lite dom med och då skulle vi landa på 39/45 och det tycker jag inte är dumt alls. 

Om detta bara kunde få fortsätta år efter år efter år så ska nog pensionen vara kirrad :)

Ha det fint gott folk!

MvH Pengaregn


3 kommentarer:

  1. Grym aktie jag köpte för ett rätt bra tag sedan. Det är bara att njuta av utdelningshöjningarna. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den trevlig :) Jag har den lite som ett komplement till mitt innehav i Coca Cola.

      MvH Pengaregn

      Radera
  2. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

    E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

    WhastApp: +33 756924191

    SvaraRadera