måndag 9 oktober 2017

Climeon - Jag tecknar


Efter att ha fått tipset från Jan på RikaTillsammans att bolaget Climeon ska kliva in på börsen och han rekommenderade att teckna så blev jag nyfiken. Jag har ägnat min förmiddag till att bilda mig en uppfattning om bolaget. Det jag sett har jag gillat och magkänslan säger kör så av den anledningen valde jag att kliva in med minimiinvesteringen på 320 aktier.

Climeons verksamhet kan man väl kortfattat beskriva som att dom omvandlar värme till grön el. Genom att ta tillvara på en himla massa spillvärme från exempelvis färjor eller olika typer produktioner (exempelvis Cement) så kan man med företagets fiffiga manicker skapa en himla massa grön el.


Det här är en produkt som jag älskar! Och jag tror att det är åt det hållet vi måste gå. Smarta lösningar som sparar både på plånbok och på miljö. Kunderna i dagsläget är inga gröngölingar direkt med namn som Viking Line, Maersk och Richard Bransons Virgin (som också är någon form av ambassadör för företaget).

Jag vill få in mer "miljöinvesteringar" i min portfölj och det här får väl ses som ett steg i rätt riktning om det blir någon tilldelning. Då posten blir såpass stor håller jag tummarna och hoppas på ordentlig uppgång på fredag när första handlingsdag är i aktien så jag kan skala ned innehavet och plocka hem en hygglig vinst.

Orkar nästan inte skriva det men självklart ska man göra sin egen hemläxa när det kommer till råd och tips från andra. I det här fallet anser jag att jag skaffat mig tillräckligt med kött på benen för att våga prova. Är ni också sugna så har ni fram till kl17 idag den 9/10 på er:)

Länk till Jans tips angående bolaget hittar ni HÄR

Tecknar ni i Climeon's IPO?

MvH Pengaregn

13 kommentarer:

 1. Yep! Jag tecknar också 320 aktier. Inte för att Jan rekommenderar det däremot :)
  Men jag resonerar som så att det fortfarande är en så otroligt liten del av min portfölj och kommer nog sälja oavsett hur det går.

  Troligtvis får jag inte ens någon tilldelning.

  Kul att du skrev om detta.

  PS: Jag har läst ditt mail men inte svarat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur det blir både med tilldelning och första handelsdag. Min förhoppning är att kunna hämta hem en snabb vinst men man vet aldrig. Har faktiskt bara deltagit i en IPO tidigare och den gick alldeles lysande (Engelska skolan) så jag hoppas på att upprepa den succen:)

   Ser fram mot att höra dina tankar kring det jag mailade:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Japp jag tecknade förra veckan.

  SvaraRadera
 3. Vi tecknar men vi gör det inte pga att Jan Bolmesson skrivit om dem. Jag har extremt svårt för den mannens investeringsstrategier. Han är jättetrevlig som person men vi investerar inte alls lika. Förutom i Climeon då där även vi tecknar. Och vi räknar kallt med att kliva ur dem om de sticker upp första handelsdagen dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ändå glad att han fick mig att börja spara i fonder back in the days. Tycker det är lite galet att i nyhetsbrevet säga att det är en rätt säker investering. Det skulle inte jag göra om en IPO i alla fall :) Framförallt inte till mina läsare

   Radera
  2. Han har sina ljusa punkter och han är en grym bloggare med galet många läsare. Det kan man inte ta ifrån karln. Han är även pedagogisk och bra på att hjälpa nybörjare att skaffa ett bättre sparande. Det är snarast när det kommer till investeringarna och sektkänslan i såväl Better Globe som i Balansekonomi som vi inte delar syn.

   Radera
 4. Jag vill bara klargöra att jag inte investerar i bolaget för att just Jan Bolmeson tipsat om dom. Dock var det via han jag fick nys om bolaget och valde att ta en närmre titt😊

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte min avsikt att skriva något negativt om dig eller investeringen regnet. Du vet att vi gillar dig :).

   Radera
  2. Det förstår jag, gillar er med:)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Japp, jag har också ansökt om 320 aktier i Climeon. Precis som du Pengaregnet så fick jag nys om introduktionen genom Bolmeson och bildade sen min egen uppfattning om företaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, då får vi hålla tummarna att vi får en skvätt var:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera