fredag 1 juli 2016

Hur går det egentligen? JUNI

Tiden går fort när man har roligt och vips så var vi framme i Juli. Semestern väntar runt hörnet och min hjärna har gått in i semesterläge för flera veckor sedan. Ekonomiskt har Juni varit en grymt rolig månad och portföljen har svällt avsevärt trots Brexit. Vad tycker ni om mina uppföljningar? Skulle något kunna ändras till det bättre? Kom gärna med feedback.


  
Månadens lärdomar

Jag fick ställa mig i skamvrån efter mitt uttalande om att Avanza Zero skulle varit en bredare investering än Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Månadens lärdom får helt enkelt bli att läsa på lite mer innan jag kastar ur mig liknande dumheter;) 

Köp under månaden

Med både skatteåterbäring under månaden samt utbetalningen av mitt arv gjorde att insättningarna till Avanza blev de högsta hittills. Detta i sin tur gjorde att lite fler köp gjordes utöver ordinarie månadsköp.Utdelningar under månaden

Jämfört med föregående månad var det lite skralare på utdelningsfronten i Juni. Några stycken utländska innehav bar dock frukt och så också bussföretaget Nobina.Uppföljning bloggen

Juni har varit ett riktigt uppsving gällande besökare till bloggen och det tycker jag är fantastiskt kul. Jag ska göra mitt bästa för att skapa kul och intressanta inlägg så att ni kommer tillbaka flera gånger.Populärast inlägg topp 3 

Miljonär! 

Äntligen trillade merparten av mitt arv in och jag kunde till slut titulera mig miljonär. Nu börjar den verkliga resan! 

 När röken skingrat sig

Efter att röken skingrat sig efter den första handelsdagen efter Brexit var ett faktum skrev jag här om de köp jag gjorde under ”röda måndagen”.

Mer investmentbolag i pengamaskinen 

Skulle gärna vilja ha in några fler investmentbolag i min svenska portfölj och här delade jag med mig lite av mina tankar kring det. Hittills har inte något mer investmentbolag fått tagit plats men det dröjer nog inte.

Avklarade mål under månaden

Ett mål kunde jag stryke ett streck över denna månad och det var målet med ett portföljvärde på 75 000:-. Nu är siktet på 100 000:- och det ska firas:)
 
Vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig sommar!

På återseende nästa månadsuppföljning!

MvH Pengaregn


10 kommentarer:

 1. Okej, får man önska skulle jag gärna se en procentuell månadsutveckling av portföljen, och kanske en jämförelse med något lämpligt börsindex (så får jag själv därigenom en idé på vad som skulle kunna vara ett lämpligt jämförelseindex).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kika på vad jag kan få till:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Gällande firandet vill man ju gärna veta mer om det! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer jag absolut berätta mer om, inga planer är än så länge bokade dock:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Härligt Pengaregn. Det tar sig!
  Får man önska så skulle det vara kul att få ta del av hur portföljen utvecklats över tid samt även dina utdelningar. Kan väl lämpligen göras i någon fin graf.

  Trevlig sommar!

  Mvh
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena VtF!

   Här får man önska precis hur mycket man vill:)

   Är det utveckling av värdet du skulle vilja ha någon fin graf på?:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Precis så samt även för utdelningarna.
   Ja vet, värdet på portföljen är sekundärt när utdelningarna är i fokus men nu fick man ju önska så mycket man ville =)

   Radera
  3. Jo men jag kan allt erkänna att jag kikar endel på portföljvärdet även om det är sekundärt. Lätt och överskådligt gällande mål är det också:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Verkar som om jag hittat ett skönt gäng härute. Jag får ta hjälp av er framöver när jag kommer börja med mer ingående uträkningar. Tack för en fin blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst tusan är det ett härligt gäng:) Välkommen i gänget!

   Varsego! Grymt kul att bloggen uppskattas:)

   MvH Pengaregn

   Radera