måndag 18 juli 2016

Stranger Things


Sedan ett par månader har jag sett fram mot premiären av Netflix nya serie Stranger Things. För oss som växte upp en BMX och kikade på filmer som The Goonies och ET är denna serie rena rama drömmen. Tonvis med 80tals nostalgi blandat med en riktigt spännande historia om en liten grabb som spårlöst försvinner. Två avsnitt har jag och sambon hunnit med och än så länge är vi mycket nöjda.


Netflix som investering har jag spanat på ett bra tag nu men det som gör att jag inte tar steget är egentligen två saker.

1) Dom delar än så länge inte ut några pengar till oss aktieägare.
2) Priset är lite väl högt enligt mig. Det går hela tiden upp, upp, upp;)

Kikar man på vad Netflix presenterar till oss konsumenter så måste jag säga att jag är imponerad. Tjänsten blir enligt mig bara bättre och bättre och deras egenutvecklade serier börjar på att bli riktigt jäkla bra. Fortsätter dom på den här stigen kommer jag framöver inte kunna hålla mig borta från en investering. Skulle dom dessutom börja att dela ut några cent kommer det klia bedrövligt i köpfingret. Streaming tror jag helt klart är framtiden för tv-tittande!

Om jag kikar på hur vi i familjen använder TV idag så är det just streaming från antingen olika playtjänster eller från just Netflix som utgör merparten av tv-gluttandet. Att köra Netflix via Chromecast funkar klockrent och vi använder kombinationen av de två flitigt.

Skulle jag önska mig något av Netflix så vore det en lite trevligare bläddringsupplevelse. Som det är idag så är det väldigt mycket ”Du har sett denna så då vill du nog också se denna” över hela upplevelsen och det kan jag tycka känns lite påtvingat och sällan särskilt pricksäkert. Jag skulle hellre se tydligare genre indelningar så att jag lätt kan bläddra bland de olika program och filmer jag kan tänka mig att kika på. Överskådliga listor på nytillagda filmer och serier står också på min önskelista.

För 99:- kan man genom Netflix kika på en herrans massa olika film och serier och för en sån som mig som lagt ned åtskilliga tusenlappar på DVD’s och Blurays genom åren så känns det som rena rama rånet. Med tanke på att en biobiljett börjar närma sig 150:- tycker jag helt klart 99:- känns överkomligt.

Vill bara poängtera att detta inte på något vis är ett sponsrat inlägg utan jag skriver enbart om Netflix och Stranger Things för att jag diggar dom båda och att jag har ett investeringsintresse i bolaget.

För dom som hoppade på Netflix tåget tidigt har det hittills varit en riktigt trevlig resa. Kommer framtiden se likadan ut?


Vad tror ni om framtiden för Netflix? Tror ni det kan vara aktuellt att börja pröjsa utdelning? I skrivande stund så är det 1781 personer som äger aktien hos Avanza. Är du en av dom?

Om ni inte spanat in Stranger Things än tycker jag ni ska ta er en titt!

MvH Pengaregn

9 kommentarer:

 1. Kan bara instämma om Stranger things! Jag frun och dottern behövde endast 2 dagar för att plöja igenom hela säsongen. När det gäller Netflix så tillhör jag dock dom få som inte imponeras. Tycker utbudet är gammalt samt att "browse" funktionen är dålig. Men det är ju saker som går att förbättra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funktionen håller jag med dig om. Där finns det absolut förbättringsmöjligheter. Jag tycker dock utbudet har blivit bättre och bättre men självklart är det även där en bit kvar till att vara perfekt.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag och min sambo har precis skaffat Netflix och har fastnat för serien Bron. Tack för tipset om Stranger Things, vi får se om det är något för oss.

  Netflix som investering har jag dock inte kollat så mycket på. Jag har en tanke om att jag ska köpa aktier i amerikanska bolag en gång per kvartal men hittills inte gått igenom Netflix. Tack för dina tankar om Netflix som investering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi plöjde ett par avsnitt till igår och det blir bara mer och mer spännande:)

   Som investering avstår jag just nu men förhoppningsvis kan priset gå ned något framöver och då kanske det kan bli aktuellt.

   Ha det gott och tack för kommentaren:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Hmm- min familj med syskonen undrar när jag skall fixa Netflix? Jag har blivit alltför snål på sistone, och har redan Spotify Premium och är tveksam till en extra utgift. Visst verkar Netflix väldigt bra, och jag tittar mest när jag är hemma hos bror. Visst jag grubblat över att investera där med, men med tanke på att branschen är så pass konkurrensutsatt, det måste finnas ganska många tjänster som denna? Men jag skall fundera på det, men den saknade alltså direktavkastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja än så länge pröjser Netflix ingen utdelning alls:/

   Visst finns det andra streamtjänster men till det priset tycker jag dom är bäst. Om du inte testat det tidigare brukar man få testa det gratis som ny kund. Prova för tusan:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Stranger Things är grymt bra! Har sett 7 avsnitt och blir sista ikväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag våndas redan över att det snart är slut:/ Vi tar nog ett par avsnitt ikväll vi med:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Har börjat kolla på Stranger Things, men bara sett ett halvt avsnitt. Igår var jag för trött, men jag kände väl igen greppet från E.T. och Närkontakt av tredje graden.

  SvaraRadera