tisdag 9 augusti 2016

Tillbaka till verkligheten... Nästan



Ja inte känns det kul... Inte någonstans faktiskt... Att återigen behöva dansa efter någon annans pipa och göra saker man egentligen inte tycker är särskilt inspirerande känns just nu riktigt tungt. Men dock så är det den verklighet jag lever i... Än så länge;) Varje inpetad krona till Avanza tar mig närmre målet om en friare tillvaro och en dag kommer jag att vara där.

Sommaren har tuffat på lite för fort i vanlig ordning och nu dröjer det inte länge förrens den sjunger på den sista refrängen. Suck! Jag avskyr verkligen just denna period varje år. Tillbaka till tråk, mörker och regn. Framtidsvisionen innehåller definitivt mer tid i solen. Kanske att vi försöker bo någon annanstans när det känns för bedrövligt här hemma. Sommar halva året skulle passa mig alldeles utmärkt.

Tanken var ju egentligen inte att bloggen skulle få ta en såpass lång paus som det nu blev.Jag har verkligen saknat det men ledigheten har fyllts upp med en himla massa annat kul och då har helt enkelt inte tiden till att blogga funnits där. Ytterligare en faktor som gjort att bloggen fått vila är att man gamla trotjänare till dator till slut tag ett sista andetag och gav upp. Totalt stendöd har den varit sen dagen innan jag gick på semester. Med lite tur kan jag skrämma liv i den för en  stund så att jag kan rädda lite filer som finns på hårddisken.

Måste dock ge en eloge till Apple för att dom gör jäkligt hållbara produkter. Jag har haft min MacBook i drygt 8 år och kört den ganska hårt bitvis men inte ett krångel på alla dessa år förrens nu när den dog. Förutom att den fått jobba ordentligt har den även fått vara med om att få spillt på sig en herrans massa olika drycker. Mjölk, Juice & Läsk har den fått duscha i men inte ens då gnällde den. Om det inte går att få igång datorn så att jag kan jobba med den igen kommer jag troligtvis att köpa en ny och även denna gång kommer det att bli en Mac.

I portföljen har det hänt endel sedan jag skrev här sist men jag tänkte att jag kommer uppdatera er under flera inlägg om sommarens köp/utdelningar/förändringar. En "Hur går det egentligen" rapport för Juli ska jag försöka få till här också inom de närmsta dagarna. Är väl på sätt och vis tur att jag bara rapporterar hur mina portföljer går för hade semesterkassan varit med där hade jag nog tyckt det var lite jobbigt. Kulorna har rullat under mina lediga veckor men det får vara okej trots att det svider när jag kikar på kontoutdragen:)

Jag hoppas ni alla har haft en alldeles fantastiskt sommar så här långt!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Tid för annat kan vara behövligt ibland. Välkommen tillbaka! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan det vara det:)

   Tusen tack!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Trevligt att du skriver igen. På min sida skriver jag om hur du lätt kan byta hdd på en macbook pro. Finns under länken "Gör det själv". Jag har sparat många tusen på att köpa en begagnad mac och sedan byta ram och hdd själv, nu går den som ett spjut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det kanske kan vara ett alternativ för mig. Ska kika på't:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Tja!

  Härligt att se att du är tebax igen, välkommen tillbaka till blogglivet. Själv drar jag mig förmodligen ur igen iom min utlandsresa men kommer tillbaka med nya krafter mot hösten!

  Kör hårt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar!

   En liten paus kan vi nog alla behöva ibland. Hoppas du får det fantastiskt på din provsmakning av ditt framtida liv:)

   MvH Pengaregn

   Radera