onsdag 24 augusti 2016

En extra slant


Utöver att min blogg ska fungera som ett klassrum för mig själv och andra mindre ekonomiskt begåvade har jag också någon liten baktanke och förhopppning om att den skulle kunna bidra med någon liten extra inkomst. Sedan jag fick min blogg godkänd av gänget på Adsense har jag kört annonser här på bloggen och det drar väl in någon krona sådär ibland men det hade ju inte gjort något om det blev lite mer.

Hur ska man lyckas med det då?

Ja steg ett tror jag är att regelbundet skapa innehåll som fler och fler vill läsa och på så vis öka intäkterna från annonserna. Detta är mitt primära mål bar none. Jag är inte intresserad av att göra om min blogg till något slags annonsplank för vilka dretannonser som helst bara för att det ska generera någon krona extra. Då kan det hellre va...

Ett sätt att skapa mer inkomst från bloggen som jag läst en hel del om på senaste tiden är Adtraction. Hur ser eran erfarenhet ut med dom? Om jag förstått det rätt kan man tjäna avsevärt mycket mer på deras annonser än från Adsense och det finns inga hinder att köra dem bägge sida vid sida. Som jag sa tidigare känner jag inte för att lägga upp annonser för precis vad som helst bara för att kunna casha in. Skulle det dock vara så att jag kunde annonsera för produkter eller tjänster som jag själv uppskattar och använder tycker jag det blir en annan sak. Hur tänker ni andra bloggare kring det här?

För att doppa tårna har jag på mina sidor Mål & Portföljen lagt in en länk till Adtraction och deras annonsnätverk. Hittills har just det gett mig precis ingenting men vem vet någon av er kanske vill signa upp och ge mig en slant extra:) Vill ni läsa mer om Adtraction kan ni ju ta er en titt på någon av nämnda sidor.

Vill igen påpeka att anledningen att jag skriver är för att jag har saker jag vill dela med mig av och få svar på. Jag vill dokumentera min resa och få bättre och bättre koll på investeringarnas underbara värld. Annonser och intäkter är verkligen ett sidospår men i min, och många andras, strävan att nå ekonomisk frihet tycker jag absolut man ska kika på möjligheterna att skapa sig extra inkomster där det är möjligt oavsett om det är att panta burkar eller att ha annonser på sin blogg.

Vad tycker ni?

6 kommentarer:

 1. Om du kan få in några kronor på att ha annonser på din blogg tycker jag det är helt okej. Jag har det på min också. Dock räknar jag inte med att få någon utbetalning inom överskådlig tid, men skulle det hända vore det ett (litet) plus, men skulle inte påverka ekonomin i någon märkbar riktning alls. Om nu inte trafiken skulle mångdubblas vilket jag finner föga troligt.

  Lycka till och fortsätt skriva - du har en intressant blogg!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så ser jag det också. Jag kommer skriva i vilket fall som helst så om det kan trilla in något krona är det bara en bonus:)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Min erfarenhet är att (vilket bekräftas av affiliatebolagen) att det är väldigt låg frekvens av follow trough på annonser så som du har googleannonserna. Bättre genomslagskraft har det om man skriver om produkten och länkar i texten men även där är det låg genomslagskraft. Men skulle affiliateannonserna generera köp eller annan handling ger det betydligt mer pengar än googleannonser men du får inget per klick.

  Hade jag varit du hade jag kombinerat. Behåll googleannonserna och om du skriver om någonting där det är naturligt att skicka in en länk i texten exv en bok, ja då länkar du via affiliate och hoppas på det bästa. Sist vi pratade om detta skrev jag ett mail som du aldrig besvarade så eventuellt blockades det men det berörde ett av de få sätt jag har lyckats tjäna en slant på affiliatemarknadsföring :-)

  Lycka till
  AvL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har säkerligen helt rätt och precis som du skriver så kan jag tänka mig att lägga med en länk om det känns helt naturligt att göra så.

   Jag måste be om ursäkt! Nu kommer jag ihåg att jag fick ett mail från dig. Ha de tänkt svara på det men livet kom imellan hela tiden och till slut glömde jag helt bort. Svar kommer inom ett par dagar:) Bättre sent än aldrig kanske...

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Inget att bry sig om :-) Vi bollar om det känns aktuellt och annars håller vi ju kontakt i kommentarsfälten...

   Radera
  3. Ett svar ska jag allt lyckas få till;)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera