fredag 26 augusti 2016

Utländskt i barnens portfölj


Som ni nog vid det här laget vet så kör Nordnet en kampanj för att fira sitt 20-års jubileum. Fritt courtage på ett gäng mastodontbolag. Då jag just nu kör barnens sparande med fritt courtage på den svenska marknaden har jag hållit mig borta från att köpa utländskt... Tills nu då.

Tre nya bolag fick göra dom andra i portföljen sällskap och dessa tre blev Nestlé, Johnson & Johnsson samt Coca Cola. Tre stycken stabila, stora bolag som jag tror kommer göra sig bra i portföljen framöver. Att både Coca cola och Johnsson är utdelningsaristorkrater gör ju inte saken sämre. Några kursraketer lär inte någon av dom bli men med 20 års sparhorisont tror jag dom kommer dra sitt strå till stacken dom med.

Dagens inköp blev således:

Nestle 4 st GAV 71,49 EUR
Johnson & Johnson 3 st GAV 118,78 USD
Coca Cola 8 st GAV 43,75 USD

Jag har ju inte pratat så mycket om mina barns sparande här på bloggen men precis som med mitt egna spar rullar det på rätt bra. 2000:- sätts in varje månad och sätts i arbete i ett gäng svenska bolag. Portföljen är ganska lik min egen men till exempel äger barnen Ica (dotterns val) istället för Axfood. Sen finns Kinnevik med i barnens sparande men inte i min portfölj (än så länge).

Om man ska spara till sina barn eller inte tvistas det om men för egen del tycker jag det känns fantastiskt att kunna vara med och bygga upp en ordentlig grundplåt till deras fortsatta ekonomiska liv. Jag försöker också att göra dom delaktiga och berätta lite förenklat hur det fungerar och hur det går. Min dotter börjar bli mer och mer med och jag inbillar mig att hon tycker det är rätt kul att få vara med och välja vilka bolag som ska finnas med i deras portfölj. Hittills har hennes val resulterat i att ovan nämnde ICA samt resebolaget Unlimited Trave Group finns med i deras portfölj.

Många av oss har fått in nya slantar på kontot efter ännu en månads löneslavande och så också jag. Några köp för egen del har det inte blivit trots att jag följde onsdagens #uppesittarkväll med stort intresse. Anledningen till detta stavas jobb så jag har inte haft möjlighet att hänga framför Avanza. Troligtvis kommer jag genomföra mina månadsköp idag istället. Med lite tur kanske det kan dippa ännu lite mer tills jag trycker på köp;)

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Bra köp och kul att du involverar barnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag till stor del dig att tacka för. Kandidaterna har jag i många tagit rakt av från dina temainlägg:)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag äger själv Coca Cola och Johnson&Johnson, bra köp till barnen!
  Dina barn kommer tacka dig, både för aktierna och ditt engagemang för att de ska bli intresserade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jo förhoppningsvis kan det utdelning både i pengar och kunskap och det är ju inte så dumt:)

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera