måndag 15 augusti 2016

Ja det var ju typiskt!


Jag startade för ett bra tag sedan en liten småbolagsportfölj där väl tanken var att köpa lite olika förhoppningsbolag för att sedan se dom växa till skyarna. Nu visade det sig ganska snabbt att nog detta inte riktigt var min grej. Tyckte kurserna hoppade alldeles för mycket eller alldeles för lite och det kändes helt enkelt alldeles för mycket som gambling för att jag skulle kunna sova någorlunda gott om nätterna.

Några av bolagen i småbolagsportföljen kommer få följa med in i min vanliga portfölj då jag tycker det känns som stabila fina bolag. De som kommer göra dom andra sällskap är Nobina, Starbreeze och Cloetta. De två bolag som jag velat avveckla en tid är Concordia Maritime och Precise Biometrics. Concordia släpar fortfarande och då jag envist vägrar sälja med förlust får dom ligga kvar och skvalpa en tid till.

På klassiskt "hörde från en kompis" manér köpte jag en liten liten slatt aktier i Precise Biometrics och ända sedan mitt intåg har aktien backat, backat och backat. Ända tills jag till slut glad i hågen lyckades sälja mitt lilla innehav med en marginell vinst. I vanlig ordning bestämde sig ju då aktien för att göra ett glädjeskutt uppåt. Som en skenande häst har kursen dragit iväg sen jag sålde av mina aktier. Nästan så jag känner mig lite ansvarig för kursrusningen. Nu jädrar har han den där Pengaregnstöllen sålt sina så nu ska vi se till att det tar en herrans fart. Ja ni ser ju själva i bilden ovan... Suck! Det är väldigt lätt att vara efterklok men jag känner mig ändå nöjd att jag kunde kliva ur utan att förlora några slantar. Jag får försöka se det som en vinst och fokusera på mina andra innehav istället.

Hoppas ni har en fin vecka framför er!

MvH Pengaregn

8 kommentarer:

 1. Vet precis hur det känns, var med om samma fenomen i Starbreeze. Men men, så länge man inte går minus får man kanske vara nöjd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Starbreeze äger jag också utan någon större vinst men det bolaget tror jag betydligt mer på som dom får ligga kvar i portföljen ett tag till. Skönt att höra att man inte är ensam iallafall:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Kul att läsa om lite misstag ibland, det är trots allt dem man (bör) lär sig av! Stora bolag är inte heller någon garanti... undertecknad tog en hel position (nja, "bara" 11k men ändå) i ett svep i Telia på tjänstepensionen på kursen 54,85 kr, nästan på ATH. -27% sedan dess... numera håller jag mig lite mer strikt till min strategi och köper utspritt i mindre poster...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker gott man kan bjuda på lite misstag också. Dom hör ju till dom med på något sätt även om dom inte alltid är så roliga:/

   11K...Hujedamej, den typen av position kommer det dröja länge innan jag törs ta i något bolag på ett bräde. Utspridda poster känns verkligen mer som min melodi med:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Alla har gjort samma "misstag", cheer up my friend

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska göra mitt bästa:) Hänger dock inte läpp över detta alls faktiskt. Tyckte bara det var snopet att kursen skulle rusa precis efter att jag sålt:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Även jag har gjort mina misstag, men det är bara att gå vidare :)
  Jag har också en tillväxtportfölj, där Nobina och Cloetta ska få gå till den stora portföljen så småningom. Resten får vara kvar så länge, dock går de plus allihopa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla gör vi nog dom förr eller senare:)

   Nobina är ju ett himla trevligt bolag. Cloetta kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag vill satsa på eller inte. Har dom dock i småbolagsportföljen. Känns inte riktigt som the sky is the limit i Cloetta. Känns som dom har sin marknad och att den går bra men att det inte finns så mycket utrymme för tillväxt men jag kan vara helt ute och cykla.

   MvH Pengaregn

   Radera