fredag 12 augusti 2016

Skvalpande likviderJag vet inte riktigt vad jag ska hitta på med de pengar som ligger och skvalpar just nu. Börsen har ångat på i en hiskelig fart och i princip allt känns mer eller mindre dyrt. Till och med H&Ms ras är för min del återhämtat och nu lyser återigen det innehavet blått. Sedan mitt senaste månadsköp så har dom här slantarna legat här till ingen nytta och jag kan faktiskt känna mig lite stressad när pengarna bara ligger där. Dom gör ju betydligt bättre nytta om dom är ute och jobbar för sig istället för att bara ligga och dra där i portföljsoffan. Det är väl egentligen inga stora summor som ligger sysslolösa men ungefär 1000:- som jag hellre skulle ha placerade i något fantastiskt bolag.

Men frågan är vad man ska köpa när det är "stockholmspriser" på det mesta? Jag hade någon tanke på att fylla på med några fler H&M men sen hoppade den upp ett par hack och plötsligt kändes inte det lika attraktivt längre. Sen är det också frestande att fylla på lite i något av de bolag jag äger som delar ut under hösten ( Ja jag vet att jag är en sucker för utdelningar;). Kikar man på vilka de bolagen är så är det i mitt fall Clas Ohlson, Atlas Copco och NCC. Akelius och Oscar Properties delar iofs också ut vid ytterligare ett tillfälle under året.

Vad hade ni valt av dessa kandidater?

Finns det kanske några andra spännande svenska bolag därute som jag missat?

Clas Ohlson vill jag helst inte få mer vikt i just nu men sett till GAV så är det den enda aktie jag kan snitta ned mig i just nu. Både Atlas och NCC lyser väldigt blått och känns rätt så dyra.

Det är inte lätt detta med vad man ska göra med slantarna. Någon panik är det ju inte direkt så jag kanske tar helgen och klurar lite. Första arbetsveckan är nu snart över och det tänker jag fira med att snickra och kanske ta mig en fin rom. Gillar ni rom förresten?

Trevlig helg!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. För att skvalpet ligger i min ISK:) Annars hade det gärna fått varit utländska bolag också.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Novo Nordisk om du tycker OK att ha ett danskt innehav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Plockade in Novo i min globala portfölj när den hade backat 13%. Hade jag haft likviderna i min KF hade garanterat Novo varit en toppkandidat:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. NCC B eller Oscar Properties skulle jag säga helt klart. Oscar Properties verkar du ha minst av i värde just nu så kanske dags att fylla på det? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handfasta råd och förslag gillas:)

   Ska klura på det över helgen men jag gillar helt klart dina förslag!

   Tack för kommentaren:)

   MvH Pengaregn

   Radera