onsdag 24 augusti 2016

Lyssna inte på stollen... Friskrivning


Den senaste tiden har jag på flera olika håll stött på olika typer av friskrivningar. Bägge mina alldeles eminenta bloggkollegor Z2036 och Petrusko är supertydliga med att dom äger vissa bolag dom skriver om och så vidare. Jag tycker detta är bra och därför vill jag nu skriva min egen lilla friskrivning så att jag kan hänvisa till den om någon kommer och skäller på mig i framtiden:)

Jag vet egentligen inte ens om jag behöver skriva det här inlägget, troligtvis inte. För inte ens i min vildaste fantasi kan jag se mig själv som någon som påverkar andras beslut gällande aktier. Det hade varit ett blind-leading-the-blind scenario som hette duga. Jag är ett vandrande frågetecken fortfarande när det kommer till aktier, börsen och investeringar så att ta det jag skriver som placeringstips ska man nog passa sig får. Jag skjuter allt som oftast från höften och hoppas på det bästa. I tvspelsvärlden skulle min stil nog kallas pray-and-spray:) Visst jag försöker läsa på så gott jag kan men kunskaperna finns inte riktigt där än till 100%.

Skulle jag nu kunna inspirera till köp i något bolag så må väl det vara hänt men en gång för alla vill jag nu säga; Ta inget av det jag säger som någon slags köpråd! Jag är en glad amatör som gör så gott han bara kan men någon rådgivare är jag icke.

I min värld skulle man inte ens behöva skriva ut det här. Vi är ju alla ansvariga för att trycka på den där köpknappen eller att ta de beslut vi tar. Oavsett om man låter sig påverkas från olika håll eller tar in kunskaper som man själv inte besitter från forum, bloggar eller liknande så är det fortfarande ens eget beslut. I just mitt fall tror jag detta är ett "inte-problem" men jag vill ändå få det sagt.

Jag själv låter mig inspireras till att ta in olika bolag precis hela tiden men ansvaret ligger ändå hela tiden på mig. Det är jag som köper aktien och det är jag som har ansvaret i upp som i nedgång. Än så länge är jag kanske inte världens bästa ledare för min aktier men jag har iallafall lärt mig att det är jag och ingen annan som styr skutan.

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att problemet uppkommer ifall man får betalt för att säga något. DET är relevant information. Om du däremot sågar ett bolag kvittar det väl lika ifall du har sålt dina aktier, valt att blanka eller bara undviker att köpa. Dessutom säger ju inga eller få friskrivningar hur tungt lastad man är i bolaget, alltså om man köpt en liten chanspost eller för så mycket pengar att det gör ont i magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och hållet med!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Låter som du gillar Gears! (Pray & spray) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för fasen! Spelade tonvis av ettan och tvåan. Håller tummarna att det nya ska vara toppen (och att jag får loss lite tid att spela;)

   MvH Pengaregn

   Radera