måndag 29 augusti 2016

Månadens shoppingrunda!


Sådär då var månadens påfyllning avklarad. Jag gick i och för sig på shoppingrunda redan i fredags men har inte haft tid att uppdatera här på bloggen. I vanlig ordning fyllde jag på i mer eller mindre samtliga av mina innehav. Ett bolag fick stå åt sidan denna månad och det var ABB och anledningen till det var helt enkelt att jag vill få ned deras vikt en smula i portföljen. Jag jagade deras utdelning ganska hårt i början på sommaren och därför drog innehavet iväg lite grann. Med denna månadspåfyllning känner jag mig dock bekväm att börja fylla på där också.

Här nedan kan ni se vilka mina fredagsköp var. Förutom de som finns med på bilden har jag också köpt andelar i AMF Aktiefond Asien och Länsförsäkringar Global Index men dessa ville inte visa sig på transaktionssidan och därför saknas dom på bilden.


Min portföljsida kommer uppdateras inom kort med aktuella siffror.

Har en liten redovisningsfundering till er läsare. Jag har ju knåpat ihop ett litet diagram som jag har på min portföljsida där jag redovisar portföljens värde över tid. Min fundering är då. Ska jag knacka in värdet på portföljen den sista i varje månad eller den första? I dagsläget har jag tagit värdet den första i varje månad men det kanske blir galet?

Hoppas ni har en fin vecka framför er. Själv tror jag denna vecka kan bli toppen. Om bara solen ville visa sig lite skulle jag vara helnöjd:)

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Oj var ett riktigt blandat köp :) Hur många bolag har du tänkt ha i din portfölj? Titta gärna in min nystartade blogg :) Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte riktigt. Min ISK börjar på att närma sig maxantalet bolag jag kan tänka mig. Blir det för många bolag kommer jag inte ha råd att fylla på i dom månadsvis och det är liksom det min plan går ut på:)

   Något maxtak för antal bolag har jag inte utan jag kör så länge som jag känner att jag kan ha hygglig koll på dom.

   Min KF med utländska bolag har lite mer utrymme för fler bolag och planen är också att ta in några fler när jag tycker läge uppenbarar sig:)

   Ska ta mig en titt på din blogg!

   Ha det fint.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Det var många roliga inköp det där. Själv börjar jag närma ett värde på 100k. Ska starta en blogg för att hålla reda på mina tankegångar och så att andra kan följa dom. Inser dock ödmjukast att jag bara är en liten fisk bland alla börshajar :) Måste bara komma på vad den ska heta och damma av de gamla webbdesign-kunskaperna :)

  Har själv ökat på i SHB, HM och införskaffat Coca Cola samt Fortum senaste veckan. / John (36, cyklar mtb)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spelar ingen roll om man är en liten fisk eller en stor börshaj. Resan kan vara nog så intressant i bägge fallen:) Kul att du tänkt börja blogga! Då får säga till när du kommit igång så ska jag ta mig en titt.

   Fortum är jag också lite halvsugen på men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tror på dom långsiktigt eller inte.

   MvH Pengaregn

   Radera