fredag 13 oktober 2017

10 000:- i utdelningar


Underbara fredag, äntligen är du här igen! Helgen ligger framför oss och som grädde på moset delade Hemfosa idag ut en slant av sin vinst. Med dessa 60,50:- klev jag över en lite magisk gräns för mig. Utdelningarna klev över 10 000:- ackumelerat från start.

Från det att jag fick min allra första utdelning den 23/3 från Castellum tog det alltså nästan 1 år och 7 månader att nå tiotusen. För många är kanske den summan inte ett skit men för mig betyder den ganska mycket. Den blir ett kvitto för min del på att jag gör något rätt och att jag rör mig åt rätt håll. Målsättningen är givetvis att nästa tiotusing ska nås betydligt snabbare. Förhoppningsvis spränger jag den redan i samband med vårens utdelningsregn.

För att hålla sig motiverad i detta maratonlopp vi springer med våra investeringar tror jag det gäller att hitta och glädjas åt dom små framstegen. Min första tiotusing firar jag därför med ett par flaskor 1664 Blanc och glädjs åt att tiotusen kommit in i min portfölj och snabbt skickats ut i arbete för att hjälpa till att fylla på nästa utdelningsmålstolpe.

Trevlig helg!

MvH Pengaregn

11 kommentarer:

  1. Grattis till en fin milstolpe!

    Vi håller ganska jämna steg verkar det som, passerade också nyligen tiotusen. Det fina är att vi båda med största sannolikhet har ytterligare tiotusen kronor att se fram emot också nästa år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack och grattis till dig med!

      Kul att vi håller jämna steg:) Jag saknar dina veckorapporter faktiskt. Inga planer på att köra igång dom igen?

      MvH Pengaregn

      Radera
  2. Det var trevligt att höra - grattis!

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera
  3. Snyggt! Hur ligger du till investerad kontra likvid? Mvh Kneg till Deg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!:)

      Jag har en rätt ordentlig slatt med likvider utanför börsen som jag månadsvisköper mer aktier för. Mer exakt hur mycket som ligger utanför börsen vill jag inte säga;)

      MvH Pengaregn

      Radera
  4. Wow vilken underbar känsla, jag förstår precis hur du känner. Kul och riktigt bra gjort hörru.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magisk känsla, helt klart👌🏻

      Tack ska du ha Petrusko!

      MvH Pengaregn

      Radera
  5. Grattis! Det är härligt när det trillar in pengar lite då och då... :)

    SvaraRadera
  6. Gratz! Passerade själv 10k i Maj, och 15k i September. Det som gör utdelningar extra roligt är att det även är kul när börsen går ner.

    SvaraRadera
  7. Kul! Stort grattis! Jag har inte tänkt på att räkna på totala summan av alla utdelningar över åren. Jag har valt att fokusera på utdelning per år istället. Hoppas det fortsätter att gå bra för dig!

    SvaraRadera