torsdag 30 november 2017

Händelserik dag & nya milstolpar!

Vissa dagar är helt klart mer händelserika än andra. Denna torsdag har för min del bjudit både på trevliga överaskningar men även besked som till viss del grusar en del av mina planer. Märkligt att allt verkar samlas på samma dag...

För drygt 6 månader sedan skrev jag ett inlägg om att portföljen klivit över Trehundratusen Pix. Idag är det dax att bocka av nästa hundratusing. Under mer eller mindre hela dagen har portföljen pendlat kring 400 000:-. Det vore såklart skönt om man kunde få lite marginal till fyrahundringen men jag väljer ändå se det som en seger samt ett avklarat mål. Nu finns inte 400 000:- med på min målsida utan nästa "riktiga" målnivå är för min del 500 000:-. 6 månader tog det mellan 3:an och 4:an. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar till 5:an.

I samband med att jag kollade över målen kring portföljvärde noterade jag att jag faktiskt nått en annan målnivå. Målet kring rullande 12 månaders snittvärde gällande utdelningar gick under november över 750:- och därmed kan jag stryka den målnivån. Gött mos och full fart mot tusingen! Mina mål kan ni spana in HÄR.

När vi ändå är inne på det trevliga ämnet utdelningar så kom Walt Disney idag med det trevliga beskedet att dom ännu en gång höjer utdelningen. Från och med utdelningen som delas ut i januari kommer bolaget dela ut 1,68$ per år. Drygt 8% mer än tidigare så det är bara att tacka och ta emot. Känns kul att förslagen på höjd utdelning inför 2018 äntligen börjar trilla in. I samband med Avanzas BlackFriday-kampanj fyllde jag försiktigt på mitt innehav i bolaget med en aktie. Det vore ju trevligt att nå 10 aktier innan utdelningen men just nu är det lite tunt på likvidfronten.

I övrigt har det varit mycket fokus på skärpta amorteringskrav under dagen. Idag klubbades förslaget igenom och ska väl börja gälla någon gång i början på nästa år. Förhoppningsvis kommer detta inte påverka oss något nämnvärt då vi dels redan amorterar en hel del samt att vi har väldigt blygsamma bolån. Dock kan jag inte låta bli att oroa mig lite kring alla dessa nya regler. Under 2019 planerar vi att värdera om vårt hus samt lägga om våra lån. Hur kommer det påverka oss? Här skulle det varit grymt om det fanns någon form av tjänst som kunde räkna ut olika utfall åt en. Att man kunde mata in sina uppgifter kring lånen som dom ser ut nu och sedan "dra i spakarna" för att se hur utfallet blir om man exempelvis bakar ihop lån eller väljer att låna upp en liten del på huset.

Något snille som känner sig manad?

Angående dom där grusade planerna så tror jag nog att det får bli ett eget inlägg om det. Jag har under hösten jobbat på ett projekt som skulle göra att 2018 såg otroligt mycket trevligare ut. Det blir nog ett litet väl långt inlägg om jag skulle dra igenom det här och nu så jag ber att få återkomma i ämnet.

MvH Pengaregn

9 kommentarer:

 1. Tror räntorna kommer öka högst 1% tills 2019, ingen större lyft då dom ändå jobbar hårt med att hålla lånen nere nu med nya krav. Spännande med planerna för 2018, ifall det är en podcast, let me know! Är själv intresserad i banorna där. :)

  Grattis för 400.000 milstolpen, alltid mysigt med stolpar man når!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja vi får väl se vad det är jag tänkt hitta på;)

   Tusen tack!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Grattis till att ha nått 400 000!😊

  SvaraRadera
 3. Grattis till nästa milstolpe :) Undrar när det skall gå snabbare för mig? Trodde allt skulle rulla mycket fortare efter 200 000:- men antar att den största ökningen är den man lägger in själv :( Har dock varit med om tvära kast vissa månader där portföljen kan öka 4000:- på mindre än en månad. Hoppas snart på att mina pengar skall kicka igång på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge är det helt klart dom egna insättningarna som gör grovjobbet. Jag ser också fram mot att portföljen börjar dra ett tyngre lass själv. Vi får både två ha tålamod:)

   Tack för din kommentar!

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Har missat detta inlägg! Stort grattis till att ha nått din milstolpe! Ja det är allt en härlig känsla när utdelningarna börjar dugga tätare och tätare. I början var det lite tröstlöst, men efter att första våren har passerats brukar det kännas lättare, ca 40% av våra utdelningar kommer under april-maj :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Snålgrisen!:)

   Ja våren är en grymt trevlig tid både vädermässigt och utdelningsmässigt:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera