lördag 6 januari 2018

Nytt blad i arket, ny sida på bloggen


Nytt år och nya utdelningar. Under veckan som gått har det trillat in utdelningar från två bolag; Transalta Renewables och Kimberly Clark. Med dessa på kontot fick jag anledning att skapa ett nytt blad i mitt älskade googledocs-ark. Det är något visst med att ha ett blankt blad framför sig. En hel drös med olika fält som under året kommer fyllas i med siffror. Ju fler år som går desto mer har man också att jämföra mot och det tycker jag är kul.

2018 blir mitt tredje år som aktiesparare men jag känner mig fortfarande som en rookie. Det finns fortfarande hur mycket som helst att lära sig och jag försöker suga åt mig så mycket jag bara kan. Det är verkligen inte en helt lätt värld att förstå sig på den här aktievärlden men jag är övertygad om att det är bättre att komma igång på skakiga ben än att stå kvar där vid sidlinjen och tycka att allt verkar för svårt. Om allt ska vara glasklart och perfekt innan man kastar sig ut så är nog risken att det inte blir något av varken det ena eller det andra överhängande.Kör och lär längs vägen har varit mitt motto och det har funkat helt okej:)

Under året har jag i omgångar filat på en ny sida till min blogg dedikerad just mina utdelningar. Tyvärr har jag inte lyckats få till något som känts tillräckligt bra men nu tror jag att jag kommit på en variant. Jag använder mig av google docs för att skapa mina excelark och där finns en fiffig funktion att man kan publicera sina verk på nätet.

Samtliga år finns nu publicerade och nås genom att klicka på den nya sidan som passande nog heter Utdelningar :)

Att fylla i dessa siffror har gett mig massor med glädje under de år som gått. Hoppas ni också kan ha lite glädje av att kika på vad jag åstadkommit sedan starten 2016.

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Du har ett bra motto tycker jag. Många vågar inte börja med investeringar eftersom de är rädda för att göra fel. Men det är bättre att börja med småpengar och lära sig under resans gång än att vara expert innan man börjar.

  SvaraRadera
 2. Tjeena Pengaregnet! Riktigt snygga ark. Tänkte med börja bygga upp ett sånt men vet inte riktigt hur jag ska gå till vägar. Så tänkte fråga dig om du inte kunde göra ett blogg inlägg hur du har gått till vägar gärna så grundligt som möjligt?

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Marcus!

   Tack för dom fina orden:) Visst kan jag försöka få till ett inlägg kring hur jag byggt upp mitt ark. Har faktiskt fått frågan på epost några gånger också.

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Tjeena!

   Kan tänka mig att det är flera som vill lära sig det. Så ser fram imot ett inlägg om hur man gör :)

   Mvh Marcus

   Radera
  3. Nu finns inlägget uppe:) Om det kan vara till någon hjälp eller inte har jag ingen aning om.

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera