tisdag 2 januari 2018

Jag behöver hjälp! Adsense förbryllar


För att bryta av floden av årsrapporter tänkte här istället testa om möjligen mina läsare skulle kunna hjälpa till att räta ut och annat frågetecken om något helt annat. Visserligen handlar inte mina bryderier i det här fallet om varken aktier eller utdelningar men i högsta grad handlar det om pengar och ekonomi och därför känner jag att inlägget kan passa här. Det kan ju också vara så att någon därute suttit eller sitter i samma situation och kan bli hjälpt av att det sprids lite ljus över ämnet.

Som rubriken lyder så handlar det om Adsense. Jag och många av mina bloggkollegor därute använder oss av Adsense för att generera några kronor till bloggen via annonser. För min del tycker jag det har funkat fint och jag har egentligen inget att klaga på. Det rullar liksom på och sköter sig själv och det tycker jag är rätt gött.

Jag har tidigare berättat lite om mina planer för att ta mig vidare på resan mot frihet både ekonomisk sådan och frihet från löneslavandet. Ett av dessa steg har nu jag och min sambo klarat av. Vi har startat aktiebolag! Mer tankar kring detta tänkte jag dela av mig om i ett eget inlägg framöver.

Ett av de områden vi kommer att jobba med är YouTube. Precis vad vi ska pyssla med håller jag för mig själv för tillfället men det är inom flera olika områden. Något vloggande kommer ni dock inte få se från mig utan det lämnar jag till herr Sparo. YouTube använder sig av Adsense och ungefär här börjar mina funderingar.

Jag är väldigt angelägen om att saker och ting blir rätt från början. Jag vill inte stå där när det börjar rulla på och upptäcka att jag gjort något galet som inte går att fixa och därför har jag ägnat en hel del tid till att läsa på om hur det funkar gällande Adsense och företag. Tyvärr har jag väl inte känt att jag blivit sådär otroligt mycket klokare.

Det som gjort att det blivit lite tilt i min hjärna är följande (om jag förstått det rätt):

Man får inte göra om ett befintligt personligt Adsense konto till ett företagskonto.

Man får inte ha mer än ett Adsense konto (Men får man ha ett som privatperson och ett som företag är frågan?)

I dagsläget har både jag och min sambo ett varsitt Adsensekonto och enligt ovanstående kan inget av dom göras om till ett företagskonto. Skulle vi starta ett nytt företagskonto så skulle delar av informationen vara den samma, primärt adressen och detta är jag rädd ska ställa till det.

Det optimala (som säkert kan vara fullt möjligt) vore om vi helt enkelt kunde starta ett helt nytt Adsensekonto i vårt företags namn och sen bara köra. Min oro ligger mest i att Google ska få för sig att vi har något fuffens för oss när dom ser att det är samma postadress och sen stänga av oss för evig tid. Dock kan vi ju inte vara dom enda i hela världen som både bor och jobbar på samma adress?

Har någon av er därute någon erfarenhet kring detta?

Som jag kan se det nu har vi egentligen två alternativ. Jag önskar att jag kunde skrivit 3 alternativ men då det tredje alternativet skulle ha varit att fråga Google om hur vi ska göra är det inte möjligt. Vad jag kan se så går det inte att få kontakt med varken Google eller Adsense om man inte har fått upp ordentlig fart på sina sidor.

Alternativ 1: Köra för allt va tygen håller och hoppas på det bästa. Låta allt vara som det är nu. Våra egna konton plus ett helt nytt företagskonto.

Alternativ 2: Stänga ned bägge våra Adsensekonton och sen börja om från början med ett enda företagskonto där vi slussar allt online genom.

Finns det några fler varianter? Hur skulle ni ha gjort?

Jag tar tacksamt emot alla tankar och feedback kring detta. Skulle någon vilja höra av sig utanför kommentarsfältet kring detta går det fint på anderspengaregn@gmail.com

MvH Pengaregn

2 kommentarer:

 1. Jag måste följa detta inlägg. Jag har kämpat med Adsense i två dagar nu. För mig är vilka annonser, enligt kategori viktigt - men också hur det ser ut estetiskt när man kommer till sidan.
  Hittills har jag dragit in ynka 50:- på annonserna, men detta beroende på att bara en syntes i taget. Vidare har det fungerat sådär att kopiera in kod, utan jag föredrar att göra det via: Gadget - Layoutsidan och helt enkelt välja Adsense. Vad som stör mig är ibland den bristande variationen på annonser, men det kanske löser sig.

  Keep It Up!

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får väl se om vi kan bli något klokare via mitt inlägg. Än så länge har det inte varit någon överväldigande respons på det;) Dom problem du nämner är inget jag stört mig på men det kanske beror på att jag låtit allt vara precis som Adsense vill samt låtit dom välja annonserna till 100%

   Tack för din kommentar!

   MvH Pengaregn

   Radera