fredag 2 februari 2018

Bra start på utdelningsåret


Det tog inte många dagar in på det nya året innan dom första slantarna började trilla in. Först ut var den kanadensiska energikoncernen Transalta och efter det har en hel radda bolag delat med sig. Enda svenska bolaget som bidrog till månadens skörd var Hemfosa.


Sammanlagt landade slutsumman på 293,96:- efter dragen källskatt. Jämfört med många andra är det här såklart en struntsumma men om jag jämför med mig själv (som jag nu för första gången kan göra för en januarimånad) så kan jag se att utdelningar har ökat med 161% och det är jag helt klart nöjd med. Att jämföra sig med andra är ju förövrigt bara ett vansinne. Det är märkligt att så många har en tendens att göra just det. Det är din egen resa som räknas, ingen annans!

Många bäckar små... Och denna bäck, precis som alla andra mina pengabäckar, återinvesteras självklart till 100% för att förhoppningsvis kunna skapa en riktig flodvåg framöver.


FLiken kring kommande utdelningar på Avanza börjar nu se riktigt smaskig ut och än är det en hel drös bolag som inte kommit med sina årsrapporter än. Jag håller självklart tummarna på utdelningshöjningar från merparten av dom.

Hoppas ni får en fantastisk helg!

MvH Pengaregn

PS: Ni har väl inte missat mitt utdelningsark som hela tiden är uppdaterat? Ni når det genom att klicka HÄR DS

2 kommentarer:

 1. Nästan 300 kr är inte fy skam. Själv fick jag drygt 100 kr. Du gör rätt i att inte jämföra dig med andra, det finns alltid de som ska vara värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej för en månad som januari så tycker jag det är helt okej:) Och min ökning jämfört mot tidigare år är jag grymt nöjd med!

   MvH Pengaregn

   Radera