torsdag 18 augusti 2016

Atlas ska bli världsledande


Med målet att bli världsledande skickade Atlas Copco idag ut att deras femte affärsområde kommer att bli vakuumteknik. Världsledande är ett ord jag gillar skarpt! Nu är det ju inte direkt något helt nytt segment dom ger sig in på då dom redan jobbar med det samt hade intäkter kopplat till det på 10,5 miljarder för det senaste året. 10,5 miljarder ja det är ju en hygglig slant och en av anledningarna att dom nu knoppar av och gör vakuum till ett eget affärsområde är att dom ser tillväxtmöjligheter där. Tillväxt gillar vi ju!:) Mycket spännande tycker jag och som aktieägare tycker jag det är fantastiskt kul när man får ta del av den här typen av nyheter. I sann aktiestinsen anda ligger jag lång i Atlas och kommer fortsätta öka månad för månad.

Det här med att bolag delar med sig av sina planer och nyheter tycker jag är väldigt värdefullt. Det är dock inte alla som det haglar goda nyheter ifrån. Självklart kan detta bero på att det är olika branscher och förutsättningar men när till exempel Skanska tar hem en ny order på en hiskelig massa pengar då känner jag mig som aktieägare glad, stolt, och också kanske lite mer tryggare i mitt beslut att investera i dom. Nyheterna fungerar här för mig som en tumme upp på att investeringen fortfarande är bra och att det rullar på i företaget. Sen har jag såklart inte alla fakta på dessa glädjenyheter. Dom kanske inte tjänar en spänn på att bygga någon ny flygplats eller skola i USA men rent psykologiskt tycker jag det känns väldigt göttigt.

Än så länge idag har jag inga uppdateringar att bjuda på gällande rörpular'n men än finns det hopp.

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Plus för Atlas.. på börsen idag i alla fall! Så några gillar nyheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror nog satsning kan bära frukt framöver.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Kvalitetsbolag. Skulle hemskt gärna plocka in Atlas Copco i portföljen, men det behövs i så fall en liten dipp - gärna så direktavkastningen klättrar upp över 3% igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper i både upp och nedgång men jag håller med om att jag nog inte hade tagit en första position precis nu då hade den gärna fått dippa lite.

   MvH Pengaregn

   Radera