tisdag 23 augusti 2016

Sista skvätten i Augusti


Något paraply behövde jag inte direkt för att hålla mig torr när det kom till Augustis utdelningsregn. Igår trillade månadens sista utdelning in och det var Starbucks som delade med sig av sina slantar. Trots att det inte är några stora summor det handlar om tycker jag det rullar på ganska bra. Pengarna jobbar på och generar fler pengar som i sin tur sen också kommer generera pengar. Ett himla trevligt kretslopp det där:) Totalen för månaden hamnade således på 87,43 innan källskatten dragits.


Ser otroligt mycket fram mot nästa år när jag har möjlighet att jämföra mot tidigare års utdelningar. Tanken på att endel innehav eventuellt höjer sina utdelningar till nästa år känns också grymt lockande.

Ett helt gäng av mina bloggkollegor har redan pratat om att Nordnet nu firar 20 år och i samband med det bjussar på courtaget på ett gäng mastodontföretag men jag vill också slå ett slag för deras kampanj. Jag gillar verkligen initiativet och kommer att plocka in de första amerikanska bolagen i mina barns portfölj när jag nu kan göra det utan att fundera på courtagekostnaderna. De bolag som står på köplistan är Johnson & Johnson, Coca Cola och Nestlé. Länk till Nordnet's kampanj kan ni hitta här: Nordnet 20 år

MvH Pengaregn

2 kommentarer:

 1. "Alla bäckar små" som det så vackert heter. Även om jag inte kommenterar så ofta på din blogg (är detta första gången måhända?) har jag läst flera av dina inlägg med intresse.

  Jag lägger upp dig på länklistan på mig egen lilla blogg.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så rätt:)

  Tror du varit och snurrat i kommentatorsfälten tidigare men då under namnet myttinge94 typ... Kul i vilket fall som helst att du hittat hit:)

  Lägger till dig i mitt gäng med.

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera