onsdag 31 augusti 2016

Nyemission i Nibe


Om bara beslutet får grönt ljus på den extrainsatta bolagsstämman så kommer Nibe köra på en nyemission på cirka 3 miljarder kronor. Nyemissioner har jag pratat om tidigare här på bloggen och jag valde att teckna fullt när Castellum gjorde sin nyemission. Tidigare i år gick även Tele2 ut med att dom skulle göra en emission men sedan dess har det varit väldigt tyst. Har någon av er hört något mer kring den?

Vad tycker jag om Nibe's nyemission då? Ja jag kommer gladeligen teckna fullt i den då jag tror stenhårt på bolaget! Nyemissionen görs primärt för att finansiera förvärvet av det amerikanska bolaget Climate Control Group och är ett led i Nibe's satsningar på framtida tillväxt. Deras målsättning är att nå 20% tillväxt per år och att ungefär hälften av denna tillväxt ska komma från förvärv. Jag ser med spänning fram mot att få ta del av de fullständiga emissionsvillkoren som enligt planerna ska offentliggöras i slutet av september om beslutet får tummen upp på stämman.

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Precis som du kommer jag gladeligen teckna fullt ut i Nibes emission. Bolaget gör mycket rätt, uppvisar fina siffror och är ett sådant där bolag jag verkligen vill ha i portföljen.


  Angående Tele2: "Företrädesemissionen förväntas vara genomförd under det fjärde kvartalet 2016."
  https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/06/21/tele2-ab-tele2-forvarvar-tdc-sverige-och-starker-sin-position-pa-den-svenska-foretagsmarknaden.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns sannerligen som ett kvalitetsbolag. Jag kommer glatt öka i dom framöver. Grunnar lite på att eventuellt byta ut mitt innehav i Tele2 mot norska Telenor...Hmm vi får se hur det blir...

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. NIBE och Gert-Erik = god invetering, KÖP!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte påstå att jag har stenkoll på honom men av det jag läst verkar han helt klart vara en hyvens snubbe och en riktigt grym VD. Har fullt förtroende för honom!:)

   MvH Pengaregn

   Radera