fredag 9 december 2016

Fredag & framtidsförhoppningar


Efter en rätt bedrövlig dag full med möten med min korkade chef känns det rätt skönt att sitta här med ett litet glas rom och en iskall bira! Trots sugiga arbetsförhållanden nu känns framtiden allt mer ljus. Ju segare det blir på mitt jobb desto mer taggad blir jag på att sparka igång mina egna projekt och prova nya vägar att få in dom där slantarna varje månad. För tillfället snurrar min hjärna av diverse idéer, möjligheter och framtida inkomstkällor. Det är bara att ta tag i det och den enda som kan få något att hända är jag själv. 2017 ska det hända saker!

Egentligen hade jag inte tänkt svamla loss om mina olika tankar kring framtiden utan istället prata om något jag längtat att få vara med om. Men börjar man i en ända är det lätt att det bär iväg. Det jag egentligen ville skriva om är jag den senaste tiden varit med om något rätt fantastiskt i min värld.

Jag har fått löneförhöjning! Och inte från mitt vanliga pissjobb utan från två av mina andra inkomstkällor. Två av mina bolag Disney och Starbucks utannonserade nyligen att dom kommer höja sin utdelning. Jag nämnde det i något tidigare inlägg att jag verkligen såg fram mot när jag skulle få uppleva detta för första gången. Nu har det alltså hänt och jag tycker det känns för jäkla bra. Mer slantar i utdelning enbart för att jag har den fantastiskt goda smaken att äga just dessa bolag:)

Utdelningshöjningar i kombination med återinvestering och tid kommer ge rätt så mäktiga resultat några år framåt i tiden!

Jag hoppas ni alla får en riktigt grym helg!

MvH Pengaregn

10 kommentarer:

 1. Sugiga jobb vet jag hur det är att ha! Men blir man någonsin nöjd? Kanske är meningen att man ska sträva efter ett bättre jobb hela tiden? Eller vad vet jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strävan efter något bättre tror jag måste finnas där. Det är det som driver oss framåt. Kikar man på helhet hur man mår så tror jag det är rätt viktigt att ha ett jobb man trivs med och allra helst blir inspirerad och glad av. Det vill jag men nöjd blir jag nog aldrig:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Grattis till utdelningshöjningarna! Bara att njuta nu och hoppas på att det kommer fler! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!:)

   Ja den typen av glada överraskningar får det gärna komma mer av:) BLir spännande när de svenska bolagen börjar dela med sig om nästa års utdelningar.

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Grattis till "lönehöjningen"! Om man får fråga, vad är det som gör att chefen och jobbet suger?

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det inte jobbat i sig som suger. Innan min nya chef klev in var jag faktiskt riktigt belåten på mitt jobb. Men nu är det nya tider. Tidigare var mitt jobb ganska fritt men numera känns det som att varenda pisspaus ska rapporteras och analyser. Chefen har sugit glädjen ur jobbet.

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Grattis till löneförhöjningen, det är alltid lika roligt. Själv har jag bara investerat 2000:- denna månad, och använder pengarna till julklappar till familjen. Introducerar Didnder & Gerge som den första aktivt förvaltade fonden i min portfölj.
  Längtar till vårens utbetalningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julklappar till familjen kan vara nog så bra investeringar:) Vilken Didner & Gerge fond är det du plockat in?

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Tycker också att det är jobbigt när man har en massa idéer men inte vågar satsa fullt ut på dessa då man inte är säker på att det kommer gå runt rent ekonomiskt. Känner igen mig i det hela. Värt att du tog upp det tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag bestämt mig för att prova oavsett om det kommer gå runt eller inte. Under 2017 kommer jag att testa mina företagsvingar. Bara att hålla tummarna och jobba hårt för att det ska flyga;)

   MvH Pengaregn

   Radera