lördag 31 december 2016

En titt i backspegeln


2016 börjar nu närma sig sitt slut och vilken resa det har varit. Det har varit ett händelserikt år på många sätt. Jag har blivit tvungen att säga hejdå till en mycket kär anhörig och på samma gång fått ta del av ett större arv. Detta i sin tur ledde till att jag verkligen tog tag i vår ekonomiska situation och på allvar började bygga en pengamaskin. Det var många år sedan jag lärde mig så mycket under ett år. Jag har verkligen slukat mer eller mindre allt som kommit i min väg gällande ekonomi och investeringar. Jag har läst, lyssnat och funderat ekonomi en större del av min vakna tid och jag tror nog att endel av all information har fastnat.

Egentligen hade jag tänkt göra ett lite mer utförligt inlägg gällande året som har gått men tiden har inte riktigt funnits. Den jobb-stress jag kämpade med innan jul har fortsatt också i mellandagarna och tiden till att blogga har helt enkelt inte funnits. Riktigt tråkigt tycker jag men nu kan jag faktiskt se en ljusning på jobbfronten. Några dagars skitjobb blir det även efter nyår men efter det ska det förhoppningsvis lugna ned sig avsevärt.

Mitt första år som utdelningsinvesterare närmar sig sitt slut och tar jag mig en titt på siffrorna kan jag ta-mej-tusan inte annat än att le. Målet att nå 200 000:- i portföljvärde slogs med ungefär tusen kronors marginal och i skrivande stund ligger värdet på 200 998:-. Underbart!

Avkastningen då?


21,54% upp första året! Måste säga att jag är grymt nöjd! Den här typen av avkastning är inget jag räknar med i fortsättningen men jag gläds ändå åt ett bra resultat!:)

Utdelningarna stannade på 2022,9:- efter dragen källskatt och även det är något jag känner mig nöjd med. Jag ser med stor spänning fram mot 2017 då utdelningarna kommer växa till sig rejält.

Jag har filat på en hel del mål gällande 2017 men jag väljer att göra ett eget inlägg kring dessa när det finns lite mer tid till övers. Nu väntas oxfilemiddag med goda vänner:)

Vill passa på att skicka ut en nyårshälsning till alla mina trevliga bloggkollegor därute och till alla ni som är här och läser och kommenterar. Jag har lärt mig massor av er under året och det vill jag tacka för!

Gott nytt år!

MvH Pengaregn

15 kommentarer:

 1. Fin utveckling. Jag ber att få tillönska en fin start på 2017 och ser fram emot framtida blogginlägg.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får säga tack detsamma:)

   Gott nytt börsår!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jaa, härligt! 200 000 är ju visserligen bara en siffra, men en väldigt jämn och fin sådan.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så men det är alltid trevligt att kliva över dom där målnivåerna:)

   Gott nytt år!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Bra jobbat!

  Ska bli spännande att se dina mål för 2017.

  Gott nytt år på dig Pengaregnet!

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
 4. 200k stark jobbat! Ligger några tusen efter. Men det gör det samma! Gott nytt år! Ser fram emot att få fortsätta läsa om din resa under 2017! ☺

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiskt bra jobbat och jag lider verkligen med dig att det varit stressigt på sista tiden. Du får se fram emot en tid som ekonomiskt oberoende så kanske dagarna känns mindre tung :)

  Är glad att jag har dig på min lista över mest lästa bloggar och kommer fortsätta läsa din blogg även 2017. Känns som om vi befinner oss och tänker på ungefär samma nivå vilket gör det hela extra roligt.

  Riktigt god fortsättning Pengaregnet!

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 7. Härligt att kunna se slutet närma sig efter en jobbig period och bra jobbat med portföljen. Håller med KtM om att vi ligger någorlunda lika i fas så är extra intressant att följa resan uppåt :) God fortsättning!

  / Rookien

  SvaraRadera