onsdag 4 januari 2017

Årets första affär


Efter förra månadens inköp hade jag lite likvider som låg och skavde på min ISK och så kan vi ju inte ha det. De drygt 400 sysslolösa kronorna pysslar numera med fastigheter. Närmre bestämt samhällsfastigheter (till viss del) hos Hemfosa.

Bolaget har funnits med på radarn under en längre tid men jag har känt mig hyggligt mätt på fastigheter i och med mina innehav i Castellum, Akelius och Oscar Properties. Nu blev dock dippen och kvartalsutdelningen i bolaget för frestande och jag valde därför att ta en första pytte-position i bolaget. Just fokuset på samhällsfastigheter gillar jag i Hemfosa och jag tror att ett litet innehav kan komplettera mina andra fastighetsaktier på ett bra sätt. Det har tillkommit några andra nya bolag i portföljen men jag tycker dom kan få vara värda en egen presentation framgent.

Flera av bloggkollegorna har redan fått sina första utdelningar på kontot men än så länge ekar det tomt för min del. Troligtvis kommer Bank of Nova Scotia vara det första bolaget som bidrar till 2017 års utdelningsskörd om jag nu blivit registrerad som ägare innan x-dagen. Försökte fråga Avanza kring detta med x-dagar när man handlar i en kapitalförsäkring med utländska bolag och om jag fattade det rätt så blev man registrerad ägare så fort som köpet gått igenom. Bara att hålla tummarna att det stämmer.

Det känns som jag har tusen mål, ideer och tankar kring det nya året som jag vill dela med mig av till er men än så länge springer tiden ifrån mig. Jag jagar efter så gått jag kan men hänger inte riktigt med just nu... En ljusning finns dock inom räckhåll så jag härdar ut denna vecka för att förhoppningsvis kunna andas ut lite mer när vi går in i vecka 2.

Hoppas året börjat på ett bra sätt för er!

MvH Pengaregn

15 kommentarer:

 1. Trevligt med ett nytt innehav! Du ser ut att börja få dig en rejält diversifierad portfölj. Har du någon målbild gällande antal aktier?

  Själv ser det ut som att jag får vänta ända in i mars innan första utdelningen trillar in, vårmånaderna blir desto finare utdelningsmässigt. Jag önskar dig ett gott börsår 2017!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare!

   Har faktiskt inte funderat så mycket på antalet bolag. Men upp mot 50 bolag skulle jag nog kunna tänka mig:)

   Gott börsår till dig med!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Japp, pengar som ligger och skräpar på depåerna är ett oskick!
  Jag gjorde också slut på mina idag, H&M och Skånska Energi blev årets första inköp för mig.

  Gott nytt!
  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Tog mig en titt på Skånska Energi och det lät ju faktiskt rätt så intressant. Skulle vilja få in något bolag som sysslar med energi i portföljen och då skulle ju Skånska kunna vara ett alternativ.

   Gott nytt

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Bra tillfälle att gå in i Hemfosa för långsiktigt innehav. Dels har aktien tappat ett par procent, dels värderas den till en YOC över 5 procent samtidigt som det är sannolikt att utdelningen höjs ytterligare något, dels får du första kvartalsutdelningen på minst 1,25 procent redan nästa vecka.

  Jag har ökat med 100 aktier senaste två dagarna. Hade bestämt att öka med såpass många aktier sedan länge men nu uppstod ett bra tillfälle att öka ordentligt och i gengäld behöver jag inte köpa något mer före sommaren. Faller aktien under 82 kronor före veckoslutet och måndagens ex-dag kommer jag öka ytterligare något. Min YOC är 4,99 procent just nu och frestar lite att köpa den där sista posten på 7 kronor för att passera femprocentsgränsen. :)

  Tittar på att öka i Castellum och Akelius också om de går ned ytterligare något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska nog bli bra tror jag!:)

   Castellum och Akelius fyllar jag på månadsvis i och kommer fortsätta med det under året.

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Väntar också på årets första utdelning. Hoppas att Medivirs styrelse ska komma till skott inom kort. Så att friska pengar kan hamna på kontot innan Februari är slut!?

  SvaraRadera
 5. Kul att du gått in i Hemfosa, har själv fyllt på med 70 st Hemfosa i 6 småposter de senaste dagarna och började med 60 st i december. Fyllde även på med 79 st K2A Pref i december. Känns rätt att köpa dippen på fastigheter nu.

  Inga utdelningar här än, men just Hemfosa står på tur den 13:e.

  /Maxa Allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med ordentliga påfyllningar!:) Nu doppade jag bara lilltån när det kommer till Hemfosa men framöver kan jag absolut tänka mig att fylla på innehavet.

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Hejsan!
  Har själv kikat lite på hemfosa men då jag väger så tungt i portföljen med fastigheter har jag valt att avstå. Helt rätt att du klivit på däremot!

  Har inte heller erhållit någon utdelning för året men det lär väl trilla in successivt framöver :)

  Hoppas att det blir lugnare inför vecka 2!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade i dom banorna jag med men jag kunde inte hålla mig borta:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 7. Roligt med Hemfosa, har mu 133 st 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du en hygglig slant rätt snart då;) Mitt innehav är verkligen blygsamt om man jämför med ditt:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 8. Ha ha jag skrev "Jag har mu 133 st", menade givetvis "nu", men skrev med mobilen. Kommer framledes försöka lära mig mer om att tolka kassaflöden och kvartalsrapporter. Min första tid som bloggare har dessvärre präglats av flockbeteende.
  Jag ser vad andra köper, hakar på trender men vill gärna förstå mer - antar att det kommer med tiden. Under 2016 har indexfonderna givit mig en mkt bra avkastning, och vidare har innehavet i Handelsbanken ökat 21.91% sedan köp, inte illa :)
  Utbetalningen från Hemfosa blir inte stor, men åtminstone 140.70 kronor. ISK-Kontot har ökade som mest till 17.22%
  Jag har börjat snegla på Rottneros, inte för direktavkastningen men är fortfarande nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha lurigt det där när man kommenterar via mobilen... Jag har en tendens att glömma något ord här och där när jag skriver via mobilen och då kan vissa meningar bli rätt märkliga;)

   Jag tror man får kosta på sig att inte kunna allt i början. Erfarenhet får man inte huxflux utan det kommer med åren. Att öka på sina kunskaper är såklart alltid bra och det är något jag också försöker göra mest hela tiden:)

   MvH Pengaregn

   Radera