torsdag 26 januari 2017

Full pott!

Underbart med trevliga nyheter! Idag rullade då årsrapporterna in från Nordea, Tele2 samt SCA (som jag spanar lite på). I alla tre fallen föreslogs det en höjd utdelning. Triss i utdelningshöjningar:)

Nordea går från 0,64 euro till 0,65 euro

SCA går från 5,75:- till 6:-

Tele2 går från 5,16:- till 5,23:- 

Detta känns såklart riktigt trevligt och betyder att jag får mer pengar i utdelning utan att lyfta ett endaste litet finger. Det finns dock ett orosmoln bland dessa tre bolag och det är Tele2. Detta blir den sista utdelningen enligt deras gamla utdelningspolicy och när den nya policyn träder i kraft kommer det att dras åt på svångremmen och utdelningen kommer att minska. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag tycker ändringen är okej eller inte. Allra helst vill jag ju att utdelningarna ska vara ökande över tid... Vi får se vad jag kommer fram till.

Fler dagar skulle starta på detta sätt:)

MvH Pengaregn

7 kommentarer:

 1. Tack för sammanfattningen, jag har Nordea och Tele2. Kanske dags att släppa Tele2?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm det är just det jag funderar på. Med dagens uppgång skulle jag kunna plocka hem den kommande utdelningen redan nu plus lite till. Så grymt svårt att ta säljbeslut!:/

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. För egen del ser jag egentligen inte Tele2 som ett jättelångsiktigt innehav i portföljen så då känner jag att jag kanske borde släppa dom. Å andra sidan är innehavet rätt obetydligt, så kanske borde släppa dom av den anlesningen också ;)

   Mvh / Frihetsmaskinen

   Radera
  3. Mmm jag skulle nog kunna instämma i bägge sakerna du säger. Jag plockade in bolaget för att jag kände att "jag måste ha exponering mot telekom" och det svenska alternativet i Telia kändes inte så värst attraktivt;)

   Jag märker på mig själv att det tar emot att fylla på i bolaget och det tycker jag är en signal att det kanske är dags att placera dom pengarna i något annat bolag. Något beslut har jag inte kommit fram till än och känner jag mig själv rätt lär jag vela fram och tillbaka en stund till:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Tele2 har jag så sakteliga börjat köpa in mig i. Känns bra att de fortsätter dela ut! Får se vad framtiden för med sig bara. För många år sedan när Svolder sänkte utdelningen blev man besviken men det fick å andra sidan fart på aktiekursen. Hoppas att samma sker i Tele2 om och när de sänker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro... Vad är det som gjort att du börjat köpa på dig Tele2?

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera