tisdag 24 januari 2017

Tack o bock Avanza!


Tidigare har man endast kunnat se förra årets utdelning på Avanza. Detta har det nu blivit ändring på. Istället för ett år får vi nu se de senaste 5 årens utdelningar. Godis för oss som gillar utdelningstillväxt!


Här ovan kan vi se Skanska's utdelningstillväxt de senaste åren. Det ser allt riktigt trevligt ut tycker jag och jag kommer hålla tummarna för att vi får se ännu en höjning i år. Vad tror ni om 8:- jämt?

Det är precis denna typ av uppdateringar jag vill att Avanza ska göra till skillnad från att sitta och meka på plojverktyg för att kunna höra hur ens aktier låter (Dom låter dessutom skit oavsett hur man sätter ihop orkestern;).

På önskelistan framöver så står självklart att kunna få information kring kommande utländska utdelningar samt nyckeltal gällande samma bolag. Om jag har förstått det rätt så är detta mest en kostnadsfråga och att det kostar rätt så mycket stålars för att få till det.

Hoppas kan man ju alltid göra:)

Ikväll är det dags för uppesittarkväll och det ser jag mycket fram emot. Om jag hinner tänkte jag skicka ut ett litet inlägg under kvällen om vilka bolag jag spanar på för tillfället. Portföljen börjar på att bli färdig men än har jag några segment kvar som jag vill täcka. Gissningsvis kommer jag landa på runt 50 bolag innan jag är helt färdig. Väldiversifierat är bara förnamnet men jag läste ett citat någonstans om att ju mindre man kan desto mer ska man diversifiera. Detta kan såklart debatteras både för och emot men jag trivs med att ha många bolag och många utdelningar i min portfölj.

Ha det fint!

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Mycket bra inlägg måste jag säga. Det jag skriver nu hoppas jag att Avanza läser: Om nu utländska nyckeltal är så dyra att ta in, borde de inte kunna fixa ett samarbete med Borsdata.se och dels få dem att leverera det och sedan få använda den datan på Avanza? Borde bli win win :)

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det är sådana här uppdateringar som man vill se av Avanza. Det tillför mer och förbättrar användarupplevelsen.

  Nu har de t.ex. en aktiegenerator där man får upp några aktier genom att svara på fem frågor. Förvisso en kul grej, men jag hoppas att folk gör lite mer research innan de investerar och inte bara köper baserat på vad aktiegeneratorn visar.

  SvaraRadera
 3. Mycket bra - hade helt missat detta! H&M dock deprimerande läsning: tre år 9,75 föregås av tre år 9,50.

  Tycker inte heller att aktiegeneratorn gav något men den är väl inte i första hand riktade till oss som redan sparar aktivt utan till yngre, nya sparare som snabbt vill få lite (ytliga) uppslag.

  Tycker också Avanza borde kunna fixa samarbete med Börsdata - t.ex. rabatt eller medlemskap när man nått en viss förmånsnivå. Hoppas att Aktiespararna tar in rabatter för börsdata och att det inte bara blir för UA.

  SvaraRadera
 4. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera