torsdag 26 januari 2017

Första finnen i portföljen


Rapporterna satte ordentlig fart på börsen idag. Tele2 agerade draglok och stängde på +7,58%. Det var längesedan det var den typen av drag i Tele2's galoscher och tankar kring att hämta hem vinsten har börjat gnaga i mig. Tänk att säljbesluten ska vara så grymt svåra att ta. Vad beror det på? Om jag sålde till dagens kurs skulle jag lätt kunna plockade hem den kommande utdelningen redan nu och dessutom få lite utöver det... Beslut, beslut, beslut...

Under dagen mjukstartade jag denna månads shoppingrunda. Några uppenbara köplägen hittade jag inte förutom ett som jag kommer berätta om lite längre ned i inlägget. Atlas Copco och NCC kommer med rapporter under morgondagen och jag ville hinna handla innan rapporten. Jag tror inte något av bolagen kommer att komma med några nyheter av extremt positiv karaktär men jag har ändå någon slags känsla av att kurserna kommer ticka upp under morgondagen och då är det lika bra att passa på. Påfyllning skulle dom fått bägge två så då kan jag lika gärna göra det innan rapporten.

Efter att NCC delade ut Bonava förra året verkar konsesus bland analytikerna vara att bolaget kommer gå tillbaka till en mer "normal" utdelning i år. För min del som bara fick lill-skvätten på 3:- i höstas skulle detta innebära mer än en dubbling av utdelningen. Utdelningen väntas landa på 7,20:-! Mumma:) Imorgon har vi svaret.

Utöver Atlas & NCC såg dagens köp ut såhär:


Längst upp ser ni finnen som nämns i rubriken. Hisstillverkaren från Finland har stått högt upp på önskelistan en längre tid och så också en exponering mot euro. Idag dök Kone's kurs med -5,72% och då slog jag till och plockade in dom i portföljen. Anledningen till dagens kursfall har jag inte lyckats läsa mig till trots ihärdigt googlande.

Vet någon av er?

Ett förslag på höjd utdelning till 1,55 euro meddelade dom idag och det tycker jag såklart är trevligt:) Att dom delar ut under mars månad är en sido-bonus då det är lite tunnare i pengaregnet just då.

Morgondagen kommer förhoppningsvis bjuda på mer aktie-shopping samt spännande rapportläsning!

Full fart mot helgen!

MvH Pengaregn


5 kommentarer:

 1. Bra läge nu när euron äntligen är nere på mer normala nivåer gentemot kronan igen. Har ingen finne i portföljen ännu men Fortum, Kesko och Lassila & Tikanoja på bevakning. I alla tre fallen har jag avstått från köp eftersom kurspremien inte varit tillräcklig med tanke på att deras vinst är såpass låg att det finns goda skäl att ifrågasätta om de kommer klara att bibehålla utdelningen på samma höga nivå på lång sikt.

  SvaraRadera
 2. KONE släppte rapport idag och prognosticerade i princip 0 tillväxt under 2017 och det gillades inte av marknaden. Det var orsaken till dagens fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha det var där skon klämde, tack för infon Krösus!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Krösus har koll som vanligt!

  När jag läste rubriken tänkte jag på den typ av finne man får i ansiktet eller om man gymmar hårt; på ryggen ;).

  SvaraRadera
 4. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera