måndag 16 januari 2017

Utdelningsmål 2017

Sedan årsskiftet har jag grunnat fram och tillbaka kring mina mål under 2017. Planen var till en början att presentera alla mål i ett och samma inlägg men jag märkte ganska snart att det blev lite för rörigt. Jag har mål i flera olika kategorier så istället kommer jag dela isär det och presentera målen i enskilda inlägg. Självklart kan jag inte låta bli att ha ett helt gäng mål gällande mina älskade utdelningar. Det är nu, 2017, som det blir riktigt intressant att hålla koll på slantarna som trillar in. Nu kommer jag ha något att jämföra mot och det ska bli förbaskat skoj. Att vår svenska utdelningssäsong står för dörren känns såklart extra kul. Låt pengaregnet börja:)

Innan jag börja ställa upp mina olika mål så vill jag berätta lite hur jag tänker kring mina mål i allmänhet. I första hand använder jag målen som morötter och roliga milstolpar. Skulle jag bomma något mål är det inte hela världen utan då får jag helt enkelt kriga vidare. Målen fungerar för mig som ett sätt att hålla koll på mina framsteg på ett överskådligt och samtidigt kul sätt.

Mina utdelningsmål för 2017 kan delas in i 3 kategorier.

1) Total utdelning för hela året

2) Total utdelning per månad

3) Bolagsspecifika utdelningar

Målen kring årlig och månatlig utdelning har jag för skojs skull valt att lägga på 3 nivåer. Brons, Silver & Guld.

Total utdelning 2017

Brons: 10 000:-
Silver: 15 000:-
Guld: 20 000:-

Mina mål kring varje månad kommer att bli aktuella först i mars då det är då jag har något värde att jämföra mot. Något som vore grymt kul att uppnå vore om jag kunde ta förra årets utdelning och muliplicera det med 10 i år. Det är också från detta tänk jag fått mina målnivåer. Vissa månader kommer jag nog kliva över guldnivån med råge men jag väljer ändå att utgå ifrån förra årets siffror och då ser målnivåerna ut såhär:

Mars: Brons 700:-, Silver 800:-, Guld 900:-
April: Brons 300:-, Silver 400:-, Guld 500:-
Maj: Brons 3000:-, Silver 4000:-, Guld 5000:-
Juni: Brons 300:-, Silver 400:-, Guld 500:-
Juli: Brons 1000:-, Silver 1400:-, Guld 1800:-
Augusti: Brons 600:-, Silver 700:-, Guld 800:-
September: Brons 1500:-, Silver 2000:-, Guld 2500:-
Oktober: Brons 700:-, Silver 800:-, Guld 900:-
November: Brons 2500:-, Silver 3000:-, Guld 3500:-
December: Brons 1500:-, Silver 2000:-, Guld 2500:-

När det gäller mina svenska bolag har jag lite samma målsättning som jag nämnde ovan. Jag ska kämpa mot att kunna tiodubbla utdelningen från så många som möjligt av mina svenska bolag där jag har ett värde att jämföra mot. I vissa fall kommer detta bli grymt svårt och i andra fall är jag faktiskt redan där när jag räknar på föregående års utdelning.

Mer mål gällande andra delar av min ekonomi och mitt liv kommer i egna inlägg framöver. Samtliga mål ska läggas in på målsidan men det har jag inte riktigt hunnit med än. Som en kul grej funderar jag på att belöna mig själv om jag lyckas tillräckligt bra. Når jag Guldnivån gällande totala utdelningar så ska jag köpa mig en riktig guldpeng, exempelvis en Krugerrand:)

Jag kommer utöver mina mål även följa hur min utdelningstillväxt artar sig under året. Jag tycker dock det är svårt att sätta mål kring detta då det är något jag faktiskt inte kan påverka. Kul vore det dock om jag kunde nå någonstans kring 10% utdelningstillväxt. Blir inte riktigt klok på hur man ska räkna på det bara och vid vilken tidpunkt jag ska mäta från. Tips tas tacksamt emot!:)

Tycker ni jag har bommat något uppenbart mål som borde varit med? Eller kanske något annat ni skulle tycka var kul att jag följde och delade med mig av? Hör av er!

Hoppas ni vill hänga med på resan!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Att få 10 gånger mer i utdelning än förra året är ju inte helt fel.
  Jag antar att det kan bli lite svårt att upprepa det kommande år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det lär nog bli en engångsföreteelse:) Haha! Men det vore kul att få vara med om en sån ökning iallafall en gång:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Att arbeta efter egna uppsatta mål tycker jag är det bästa!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 3. Mitt mål är 15k. Portföljen är lite över 300k, så det betyder att jag bör ha en direktavkastning på 5% eller mer. Det har jag inte, så måste försöka få portföljen att växa rejält istället med högre sparkvot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att fortsätta kriga!:)

   MvH Pengaregn

   Radera