onsdag 25 januari 2017

En smart appSom villaägare får man titt som tätt gratistidningar som Vi i Villa och Villaliv. Ett rätt trevligt inslag i den annars räknings och reklamfyllda brevlådan. Idag damp då det senaste numret av Vi i Villa ned i vår låda och i den fanns en liten artikel om en app som jag tyckte lät superintressant!

Appen heter TippTapp och idén med den är att man genom appen kan betala någon för att köra bort sin bröte och tvärtom. Mest intressant för min del är dock möjligheten att kunna plocka upp någon annans lövhög eller liknande när man ändå ska till tippen och samtidigt få en slant för besväret. Extra pengar tackar man ju inte mej till:)

Jag har laddat ned appen och kikar runt lite och just nu verkar det vara mest aktivitet kring Stockholm men förhoppningsvis kan det ploppa upp mer möjligheter i närområdet när fler människor upptäcker appen.  Några pengar får jag inte för att puffa för appen utan jag gillade helt enkelt idén och ville dela med mig (skulle appens ägare vilja strö tusenlappar över mig så skulle det dock vara helt okej för min del). Vi ekonomibloggare pratar mycket om både pengar, tid och frihet och appen jag nämner här ovan känns relaterbar till alla dom tre sakerna. Vill man köpa sig mer tid kan man enkelt via appen betala någon annan för att göra det där som annars skulle ta upp dyrbar tid. Smart! Ta er en titt, den kostar inte en spänn:)

Något månadsköp blev det inte under dagen och det kanske var tur såsom börsen ångade på. Lönen sitter dock på kontot och väntar på att bli satt i arbete även om jag inte har någon stress att sätta sprätt på pengarna. Månadens överföring ser ut att kunna bli rekordstor trots att vi befinner oss i fattigmånaden nummer ett. Det egna sparandet utöver arvspengar får sig denna månad en rejäl boost tack vare fina löner både till mig och blivande fru Pengaregn. En dopad insättning såhär innan vårens utdelningsfest sitter som en pinne i en skit:)

Morgondagen känns mycket spännande då både Nordea och Tele2 (även SCA som jag håller ett öga på) bjuder på sina årsrapporter och förslag på kommande utdelning. Håller väl tummarna på att Nordea kanske kan höja utdelningen lite lite men Tele2 törs jag inte ha några förväntningar på då det redan meddelats att man ska se över sin utdelningspolicy.

När vi ändå är inne på Nordea så hade analytikerna på banken idag en teori om att Skanska eventuellt skulle kunna bjuda på en matig extrautdelning. Skulle detta bli verklighet vore det såklart mumma då Skanska är ett av mina kärninnehav. Spännande tider nu!:)

Har ni testat TippTapp?

MvH Pengaregn


9 kommentarer:

 1. Smart idé! Verkar dock bara finnas i AppStore.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det säkert vara. Jag blev glad för att den fanns just i Appstore:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Fanns inte till windows 10 mobile heller som mitt företag använder sig av. Ähh! Tack för tipset dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju lite surt, men det kanske är på gång till andra plattformar också.

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Jag är faktiskt aktivt på jakt efter små extra inkomstkällor. Jag kan mycket väl tänka mig att andra värderar sin tid högre än mig för tillfället samtidigt som jag faktiskt kan tycka om att småfixa med relativt enkla sysslor. För mig passar inte riktigt appen eftersom den är såpass transportfixerad och jag använder bil i mycket liten utsträckning. Spanade in den men fanns inget aktivt i mina trakter (dock en del tjänster som hade blivit utförda redan).

  Jag kände att Nordeas tankar kring extrautdelning från Skanska kändes något märklig, men jag hoppas att jag har fel då utdelningsmålet för 2017 kommer närmare att uppnås!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så tänkte jag med. Om jag kunde kombinera mina egna turer till soptippen med att hämta med lite andras människor skräp och få en slant för besväret...varför inte!:)

   Jo jag tar också Nordea's spådom med en nypa salt. Trevligt vore det dock om dom fick rätt!:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Låter faktiskt en jävligt smart och bra app! Får nog skaffa den. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag!:)

   Varsego!

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera