onsdag 18 januari 2017

Spänningen är olidlig

Imorgon är det dax! Första bolaget i portföljen att presentera förslaget för 2017 års utdelning är:


Det här blir första gången jag får vara med om denna typ av nyheter och jag tycker det ska bli grymt spännande. Debatten har stundvis gått het borta hos Petrusko om bolaget kommer sänka eller höja och hurovida det är rätt eller fel. Självklart håller jag tummarna på höjning och kunde vi få en femma per aktie framåt vårkanten skulle jag vara mer än nöjd. Bolaget är idag ett av mina fyra kärninnehav och så planerar jag att det ska fortsätta få vara.

Förra året fick jag 39,2:- i utdelning från Castellum. Om jag ska lyckas dänga mitt mål om att tiodubbla förra årets utdelning och alltså inkassera 392:- kommer jag behöva äga  drygt 92 aktier (räknat på förra årets utdelning justerad för nyemitterade aktier).

I dagsläget äger jag 69 aktier i bolaget så det blir till att ligga i dom sista månaderna innan x-dagen. En höjning av utdelningen skulle såklart hjälpa mig en bit på vägen att slå mitt mål.

Vad resultatet blir får vi ta del av imorgon. Spännande!

MvH Pengaregn


15 kommentarer:

 1. Väntar med spänning jag också. Känns toppen att vara nybliven ägare i Castellum :) Jag hoppas på 5 kr i utdelning men vi får väll se vad det blir :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen i gänget:)

   Kommer hålla tummar och tår jag med. Kommer iofs vara nöjd med allt förutom en sänkning.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag ökade och äger just nu en ynka aktie mindre än dig i Castellum. Har växlat upp dem till ett femte kärninnehav, om än med en portföljandel på bara cirka tre procent.

  Vore helt klart nöjd med 4,67 kronor per aktie men skulle de höja till 5 kronor vore det mycket fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du flåser mig i nacken alltså;) Haha

   5 pix i utdelning var ju verkligen inte dumt. Plötsligt blev målet om att tiodubbla förra årets utdelning betydligt lättare:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Hej Pengaregn!

  Ja det blir spännande imorgon. Jag är nöjd med 4,50 SEK eller högre. 5 SEK hade varit grymt!

  Må väl!

  SvaraRadera
 4. Ja, det blir intressant att se vad det blir! Även om jag lutar åt att öka mest i indexfonder framöver...

  För övrigt vill jag säga att du skriver på din blogg med en härlig entusiasm som smittar av sig! Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anar inte vad glad jag blir när du skriver så! Tusen tack!:)

   Jag öker själv en liten fondportfölj bestående mestadels av indexfonder. Ökar varje månad i fonderna men jag tycker det är så otroligt mycket roligare med aktier och utdelningar:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Jag har också ett gäng Castellum, men tror det blir utdelning i mars? Håller själv på att räkna på den procentuella avkastningen på ett ISK med en avkastning på 8%. Men formeln blir mer avancerad, detta med tanke på att 2:a året av sparande så förändras procentsatsen på kapitalet. Om man lägger undan 500:- per mån blir det 6000:- per år. Men värdeökningen förändras i relation till sparat kapital från år till år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hängde dessvärre inte alls med i det du skrev här:/

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Jag äger själv inga aktier i Castellum men många andra verkar göra det. Som jag förstått det så höjde bolaget utdelningen till 5 kronor per aktie - grattis! Jag har dock inte läst på hur mycket av vinsten som bolaget delar ut m.m, vore intressant att titta närmare på Castellum. Men jag kanske är för sent ute? Tåget har gått ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tror absolut inte du är för sent ute. Castellum är ett kanonfint bolag och det kommer dom fortsätta att vara. Vore jag du skulle jag ta mig en titt på bolaget;)

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Dom delar ut strax över 50% av vinsten ( kommer inte ihåg exakt nu men typ 54%) Vilket jag tycker är helt okej:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  3. Tack för svaret! Får se om jag kan läsa på lite ikväll eller imorgon kanske :)

   Radera
 7. Vad jag menade var helt enkelt: avkastningen på kapital står i relation till hur mycket pengar man investerar varje månad.
  Mitt senaste inlägg handlar om detta, hur indexfonder i snitt ger en avkastning på 8%. Men pengar som investeras första och andra kvartalet arbetar vidare, och avkastningen påverkas mer under andra året av sparande.

  http://minkvalite.blogspot.se/2017/01/ingenting-hander-med-mina-pengar.html

  SvaraRadera