onsdag 27 september 2017

Har G4S sänkt utdelningen?


Jag lägger nog, när sanningen ska fram, en osund mängd tid på att glutta på mitt ark över utbetalda samt kommande utdelningar. Där snackar vi mys på hög nivå. Peta in siffrorna, summera, göra diagram som vackert blir högre och högre ju längre tiden går. Trevligt!

Vid det senaste passet vid arket spanade jag över vad som är på gång in i oktober och där finns det danska säkerhetsbolag G4S med. När jag då, mest på skoj, började jämföra mot tidigare års utdelningar så jag får det till att G4S i år har sänkt utdelningen(!) Det här har iallafall gått mig fullständigt förbi.

Under 2016 betalade bolaget ut enligt följande:

2016-06-10: 0,62 DKK
2016-10-14: 0,35 DKK

Totalt utbetalt under 2016 0,97 DKK

För 2017 ser siffrorna ut såhär:

2017-06-09: 0,56 DKK
2017-10-13: 0,29 DKK

Totalsumman för 2017 blir då 0,85 DKK!

När hände detta? Missar jag något?

När det kommer till utdelningsförändringar, både bra och dåliga, har jag stenkoll men det här har jag inte läst en stavelse kring. Jag tog mig en titt på morningstar och den enda möjliga förklaring jag kunde se där var är dom verkar ha bytt från att tidigare betala ut i danska kronor till att betala ut i pund. Enligt Avanza sker dock fortfarande utdelningen i DKK. Skumt! Är det valutaeffekten som spökar?

Har försökt bli klokare via G4S investor relations men lyckades inte något vidare. Har ni gåon information får ni hemskt gärna dela med er:)

MvH Pengaregn
8 kommentarer:

 1. Spontant så gissar jag att det handlar om valutakurs GBP/DKK, bolagets huvudsäte är UK. Kolla på IR-sidan hur mycket utdelningen är i pence så får du se om de har sänkt eller inte. Jag gissar på samma nivå i år som innan (jag borde förstås ha bättre koll själv).

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam om att för jämnan kika in i Excel-dokumentet för utdelningarna. Vid varje köp uppdaterar jag framtida passiva inkomsten. Ett roligt nöje!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt Stefan. utdelningen är oförändrat i GBP. Tyvärr har GBP backat mot alla valutor

  SvaraRadera
 4. Samma här, gäller ju att kolla utdelningsdokumentet minst ett par gånger i veckan! :-)

  SvaraRadera
 5. Det är väl inget osunt! Jag kallar det fredagsmys...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du har så rätt :)

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Öppnar Snålgrisarnas excel-ark minst en gång om dagen. Hellre det än att facebooka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara en gång om dagen?;) Älskar mitt excelark:)

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera