måndag 18 september 2017

Ingen mer TV-licens


Källan är väl kanske inte den mest pålitliga jag någonsin stött på men ändock så läste jag nyss en artikel på moviezine.se som väckte mitt intresse. Alla partier ska tydligen vara överens om att skrota tv-licensen med start 1/1 2019!

Till en början blev jag närmast exalterad av dessa nyheter då just tv-licensen är en av de kostnader som gör ondast att betala. Men inte fick man vara glad länge. Istället så ska alla få betala en extra public service skatt. Suck!

Det har varit lite väl mycket snack om att betala extra skatt på sistone och jag var trött på det redan i förra vändan. Nu är väl inte alla detaljer klara kring detta än men av det som står i artikeln fattar jag som att det kommer kosta ungefär 1300:- per år för en medelinkomsttagare. I vårt hushåll är vi två av den sorten och då borde ju då våran kostnad bli 2600:- per år. Och det blir fan inte billigare, det blir till och med dyrare än vad vi betalar idag.

"Det är häftigt att betala skatt"... Njae så jäkla häftigt är det inte!

Har ni hört något om detta förslag? Är uppgifterna korrekta?MvH Pengaregn8 kommentarer:

 1. Det kostar att ha en "fri" och oberoende tv och radio kanal!

  SvaraRadera
 2. Inte så fullt så oberoende enligt vissa!! https://www.svt.se/opinion/svt-och-sr-dags-att-erkanna-era-partisympatier

  SvaraRadera
 3. Låter helt otroligt, vi har ingen tv och nyttjar inte svts tjänster mer än möjligtvis bolibompa nån gång i veckan som dock går att undvika om så önskas. Varför ska vi tvingas betala för detta? Kommunism så det stänker om det. Bra att man lägger ner Radiotjänst, men inför ett programkort för de som är intresserade... låter vansinne att prångla på detta via skattsedeln och därmed inte går att undvika.

  SvaraRadera
 4. Riktigt surt. Först höjd skatt på ISK/KF och nu detta. Det är en kostnad som påtvingas. Politikerna gör allt för att försvåra för oss medelsparare. Har inte ens någon tv. Gillar inte SVT/SR och klarar mig utan deras "uppfostrande".

  SvaraRadera
 5. Ljudar som om er regering nu apar efter den finska regeringen. Vi har nu i ett flertal år betalat tv-licensen som en "rundradio skatt", och storleken är t.ex. för mig ungefär samma som här nämnts, ca. 1360 kronor/år (143 €), beroende på valutakursen. Skatten är här progressiv, mellan 70-143 €, om inkomsten är så lag att skatten skulle bli under 70 €, betalar du inget och 143 € är det mesta som tas, oberoende på hur hög inkomsten är. Valfriheten har ju nog tagits bort av oss....

  SvaraRadera
 6. Det ska bli skönt att slippa de som fuskar med tv-avgiften. Antagligen är det anledningen till att det blir en sänkning för många som idag betalar tv-avgift. I värsta fall så blir det cirka 5 kronor mer per person och månad i ett två-personershushåll.

  SvaraRadera
 7. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera