måndag 18 september 2017

Hur gör Joakim Von Anka?


Tanken på att min aktieportfölj lever i en egen liten ekonomisk värld tycker jag är väldigt tilltalande. Vad menar jag då med det? Jo det jag menar är att när väl pengarna satts in och blivit ivägskickade på arbete så får dom vara kvar där. Dom får finnas där i sin egen lilla värld och förhoppningsvis föröka sig som kaniner. I min kapitalförsäkring blir bilden av den här egna världen extra tydligt då också skatten plockas innanför skalet.

I mitt ISK bryts illusionen av den egna pengavärlden då skatten plockas på utsidan. Det här är väl kanske inte hela världen men det är en sak som jag oroat mig en del för.

Hur fasen ska man bete sig sen när man är "Joakim Von Anka-rik" och skatteslantarna ska tas på utsidan?

Räknat på nästa års ovälkomna höjning av ISK-skatten (orkar inte skriva ett eget inlägg om hur mycket jag ogillar höjningen utan nöjer mig med denna lilla notis. Det suger!) hamnar skattekostnaden för en portfölj på 1 000 000:- på 4800:- om Claes Hemberg har räknat rätt. 4800:- är väl kanske inte så farligt och det borde jag kunna fixa att betala utanför min förtrollade pengavärld men vad händer om vi tiodubblar det? En portfölj på 10 000 000:- skulle enligt Hembergs uträkning då kosta 48 000:- om året. Eller 20 000 000:-, 96 000:-!

Vill man då inte börja plocka ut pengar från portföljerna börjar det bli riktigt smärtsamt!

Är det bara jag som har dessa, kanske, skruvade tankar?

Jag trivs otroligt bra med att pengar bara går åt ett håll när det gäller mina sparpengar. Det skulle verkligen ta emot att plocka ut pengar från portföljen för att kunna betala skatten. I kapitalförsäkringen sköts ju detta rullande och kan då betalas med hjälp av utdelningar utan att plocka ut några pengar.

Hur tänker ni?

Hur gör ni?

MvH Pengaregn

Update / Förtydligande

Mina funderingar här ovan bygger på att inkomstnivån är oförändrad medans kapitalet växer. Hade man haft växande lön i samma utsträckning som portföljen växer så hade ju också möjligheterna att betala en större skatt utanför portföljen växt.


4 kommentarer:

 1. Du får väl göra som du gör idag, dvs se till att betala in så mycket skatt som behövs, eller ta det som kvarskatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag är medveten om hur man beter sig när man betalar skatt...det var inte riktigt det mitt resonemang gick ut på...

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Håller fullt med dig pengaregnet! Att ha en portfölj där pengarna arbetar för DIG och inte du åt pengarna är en härlig känsla!:)
  - Detta med skatten på ISK är katastrof.
  1: Skatten är inte låg, det är räntan som är låg. När räntorna går upp så går skatten upp.
  2: Vem säger att inte skatten kommer ökas ännu mer? Detta är bara början är jag rädd för. När pengarna börjar ångas bort så må våra politiker plocka in mer pengar.
  3: STÖLD. Enligt mig är dubbelbeskattning stöld. Varför ska vi skatta på redan beskattade pengar. Det ska inte vara någon skatt alls på dessa konton.

  SvaraRadera
 3. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera