måndag 22 februari 2016

Beslutsångest


Gick in i denna nya vecka med ambitionen att fylla på med några fler aktier i portföljen. Loggade in på Avanza och blev alldeles kallsvettig... Vad fasen ska jag köpa? Helt plötsligt känns inget prisvärt och osäkerheten kom snabbt krypande. Och med osäkerheten kommer en massa frågor.

Vill ni och har tid/lust/ork/ får ni såklart gärna hjälpa mig att räta ut ett frågetecken eller två.

Mina främsta funderingar just nu handlar om amerikanska aktier. Jag har ett antal på min bevakningslista som jag är sugen på men funderingarna hopar sig.

Är det vettigt att handla med amerikanska aktier i en ISK eller är något annat alternativ bättre?

Kan man handla enstaka amerikanska aktier eller är det bättre att handla i större volymer?

Den här osäkerheten jag känner just nu tror jag är anledningen till att den stora massan inte vill ge sig ut på börsen. Men det fina med osäkerhet är att man själv kan förvandla den till säkerhet och det är just det den här bloggresan är till för. Jag är ingen expert, jag kan mer eller mindre inget om den här världen men jag vill lära mig och jag har gett mig fan på att jag ska göra det.

If there is a will, there is a way!

MvH Pengaregn

3 kommentarer:

 1. Hej! Dina amerikanska, och även andra utländska aktier, ska du helst ha i en kapitalförsäkring. Det har med utdelningarna och den källskatt som andra länder drar, att göra. T ex skriver bloggaren Petrusko om detta och förklarar mer ingående. Gå in och sök på hans blogg och läs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter! Tack för tipset, ska ta mig en titt vad Petrusko säger👍🏻 Tack för att du läser och kommenterar!

   Mvh Pengaregn

   Radera
  2. Hittade en hel del information både hos Petrusko och på Gustavs Aktieblogg, frågan är om jag blev något klokare... hmm ja något kanske. Men det är helt klart rätt så snurrigt.

   MvH Pengaregn

   Radera