tisdag 16 februari 2016

Mina första aktier

Ja mina första aktier som jag köpt själv i allafall. Kände mig verkligen som Bambi på hal is när jag skulle trycka på köp på dessa men hela min tanke med att ta min aktie-oskuld var just att prova på det på riktigt. Få se hur det funkar i verkligheten istället för att bara läsa om det.

Nu gjorde jag så att jag satte in lite drygt 2000:- på Avanza och började handla. Någon större tanke bakom vilka aktier det blev kan jag inte påstå att jag ägnade, mer än att jag ville köpa bolag som jag kände till och som funnits med på marknaden ett bra tag. Skanska kommer jag ju dessutom ärva en hel hög av inom kort så därför ville jag ha lite extra koll på den (samt att den sjunkit en del den sista tiden och rekommendation låg på köp). Jag sköt från höften och slutresultatet blev:

2 st    Hennes & Mauritz B     kurs    265,30
5 st    Skanska B                     kurs    157,48
2 st    Nordea Bank                 kurs    81,80

Just nu har jag väldigt svårt att sluta stirra på kurvorna. Det är som att man väntar sig att vad som helst ska hända. Litegrann på samma sätt som jag kan bli sittande och stirra på besöksstatistik på bloggen. Fantastiskt kul att se att faktiskt folk varit inne och läst mitt dravel.

Skönt att ha dom första affärerna avklarade i vilket fall som helst. Nu är det bara att invänta miljonregnet.

Såhär några dagar efter köpen har jag också sett att jag tjänat mina första kronor på aktier. Woohoo!

MvH Pengaregn

Edit: Plockade bort bilden då en uppmärksam läsare gjorde mig uppmärksam på att kontonumren syntes, tack för det.

5 kommentarer:

 1. Roligt med en helt nybörjare att följa :) Tänkte bara nämna två saker:
  Tänk på att du inte har gjort någon vinst förrens du sålt dina aktier när de ligger på + :)

  Sen tror jag också att det är nog bra om du censurerar ditt kontonummer på avanzabilden. Finns säkert oärliga människor som kan använda det till sin fördel på något sätt :)

  Lycka till nu!
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hallå där!

  Kul att du kikade förbi:) Jag hoppas det kan vara intressant för både andra amatörer och de med betydligt mer kött på benen (om inte annat som mentorer:) att följa mina stapplande steg.

  Tusen tack för tipset, valde att plocka bort bilden och håller nu tummarna att inte någon tar mina besparingar.

  Ha det gott

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 3. Fina bolag du har köpt! Äger själv HM och Skanska. Hur tänker du angående din aktieportfölj? Ska du fördela på x antal branscher? Hur många bolag ska din portfölj bestå av? Nyfiken! :)

  /Rikedom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj!

   Tack för att du är inne och läser och kommenterar. Blev så inspirerad av dina frågor så jag tänkte jag gör ett helt inlägg om det:) Kika in lite senare idag så kan du få ta del av mina tankar angående branscher & antal bolag osv:)

   Ha en fin dag!

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Tjenare! Nu ligger mina lätt förvirrade tankebanor uppe på bloggen:)

   MvH Pengaregn

   Radera