måndag 29 februari 2016

Vart tog han vägen?


Har faktiskt haft lite dåligt samvete över att jag inte lyckats få upp något nytt inlägg på några dagar. Innan denna inläggstorka fanns det nya inlägg varenda dag och det är också ditåt jag siktar. Ibland blir det dock inte som man tänkt sig och andra saker kommer imellan. Livet kanske... Helgen har helt enkelt spenderats på annat och när tid väl funnits så har det kikats på någon film eller med huvudet nere i någon av alla våra kartonger med bråte.

Projektet med att sälja saker för 10 000:- tuffar på. Den exakta siffran vi är uppe i nu har jag inte men för runt 3000:- har vi lyckats kränga saker. Jag skulle vilja göra någon form av kalkylblad där jag kunde föra in varje försäljning som sen adderades ihop för att sedan jämföras med målet på 10 000:- men hur fasen gör man det? Just adderingen är ju inga större bekymmer men däremot fortsättningen är jag mer osäker på. Skulle ju också gärna vilja visa förhållande mellan nuläge och mål med något fint litet cirkeldiagram eller så... Har vi någon kalkylbladswizard där ute?

Första månaden där vi jobbar mot en budget har börjat lite skakande. När man väl fördelat pengarna på budgeten blir det verkligen otroligt tydligt hur mycket ”oförutsedda” eller inte planerade utgifter som tittar fram. En liten utflykt som resulterar i en fika på kondis, lampa som går sönder. Men budgeten får väl vara lite organisk och vara öppen för förändringar. Huvudsaken är att vi får betydligt bättre koll på slantarna.

Ha en fin vecka!

MvH Pengaregn

3 kommentarer:

 1. Kalkylark är praktiska. Skriv lite siffror, markera boxarna, och väl "insert -> chart" (LibreOffice). Sedan kan man (LibreOffice) högerklicka på grafen och spara som bild så har du något att lägga in.

  Att få grafen att bli snygg är en helt annan sak men något måste jag väl lämna till dig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju jag krånglat till det så för mig så jag använder Mac och Numbers. Dock bör väl funktionerna vara liknande i bägge programmen. Ska ta mig en titt lite senare!

   Tack för att du kommenterar och tipsar!

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Har lyckats med det mesta men när det gäller att få Numbers att göra ett cirkeldiagram av två värden gick jag bet. Jag vill ju alltså kunna visa hur stor del vi klarar att av vårt mål men numbers räknar hela tiden ihop värdena istället :/

   MvH Pengaregn

   Radera