tisdag 15 mars 2016

Bombmatta


Såhär mitt i månaden kommer ofta tristessen krypande hos mig. Jag vill ha nya, friska slantar på kontot som jag kan sätta i arbete. När man väl intresserat sig för investeringar och börsen har jag märkt att man gärna vill ägna mycket tid åt det. Visst kan jag läsa på mer, skriva mer, lyssna mer men just det riktiga pysslandet med pengarna och portföljen saknar jag. Att kolla börskurvor på Avanza när man inte har några pengar att peta in blir ju tradigt ganska fort.

Löningsdag är ju för mig, och jag antar för många andra, månadens höjdpunkt. Det här tycker jag känns en smula tråkigt. Jag vill ju liksom inte gå en hel månad och bara vänta för att sen leva upp under några dagar och sen gå ned i vänteläge igen. Vad är då lösningen på detta? Ja en lösning skulle ju kunna vara att skapa sig löningsdag flera gånger i månaden. Tanken på att ha en ordentligt bombmatta med utdelningar som fyller på kontot flera gånger under månaden får det att vattnas en aning i min mun. Jag tror kanske inte det ska vara huvudsaken med sina investeringar men om det nu skulle råka hamna åt det hållet skulle i alla fall jag tycka det var mycket trevligt. Vi får se vart det hamnar.

Hur tänker ni angående era bombmattor? Eller är det något sekundärt?

Den här månaden ska de första amerikanska aktierna in i min KF är tanken. Vilket det blir har jag inte bestämt mig för än men i dagsläget ligger ADM bra till. Har ett helt gäng amerikanska bolag på min bevakningslista men jag tycker många känns dyra just nu. Lite påfyllning i dom svenska blir det nog också och eventuellt plockar jag in något nytt bolag.

Ser också med spänning fram mot när man kan ta sig en titt på deklarationen. Jag har allt som oftast fått tillbaka en rejäl slant tack vare huslån och jag hoppas givetvis på lite återbäring i år med. 22/3 kan inte komma fort nog.

Ha det fint!

MvH Pengaregn

11 kommentarer:

 1. Visst är det trevligt med utdelning många flera gånger i månaden. Men man borde inte välja en aktie för att den delar ut den viss månad. Dock ska villigt erkännas att det ibland kliar att göra det.

  Att vara utan nya friska pengar att handla för är öken! Som föräldraledig så längtar jag verkligen till att börja jobba igen så det finns lite mer kapital tillgängligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst fasen kan det klia:)

   Vi sitter i samma situation, en av oss är förtillfället föräldraledig och det tär verkligen på marginalerna. Så även att jag tycker det är härligt att lillen kan få vara hemma så länge det går ser jag också fram mot när två heltidslöner kan börja trilla in.

   Ha det gott, halva veckan är snart gjord och så småningom är vi framme vid löning;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. 10 dagar kvar... Kliar även i mina fingrar :)

  SvaraRadera
 3. Tjena!

  Min tanke är att det egentligen inte spelar så stor roll om man får ut det mesta av utdelningen under ett par månader om året. Säg att man får 100 000 per år, 33 000 fördelat på 3 månader per år eller 8000 varje månad tycker jag kvittar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg i efterhand att det inte var den bästa sverige, lite hit å dit i meningsuppbyggnaden haha!

   Radera
  2. Håller med om att det egentligen inte spelar någon roll. Dock är känslan av att det kontinuerligt trillar in pengar på kontot riktigt skön. Samma när man som vi håller på och säljer av gamla prylar. Fruktsvärt skönt att se gröna siffror på swishkontot:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Jag blir alltid lika glad när jag ser att utdelningarna från mina fina bolag trillat in på kontot. Men jag försöker att inte fokusera allt för mycket på när bolagen delar ut, utan fokus ligger ju först och främst på att hitta kvalitativa bolag som fungerar över tid. Men sen är det ju såklart alltid skoj om man kan få utdelningar ofta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta & mycket vore såklart det optimala:)

   Självklart ska kvalitén på bolagen gå före utdelningsdatum.

   Tack för att du läser och kommenterar!

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Det vore inte dumt med "löning" några fler gånger per månad. Kanske att jag kommer få det i och med att jag funderar på att köpa några fler amerikanska aktier.

  Jag är spänd inför deklarationen, hoppas på att få tillbaka cirka 1 000 kronor. Önskar att det går bra för oss båda :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja rent psykologiskt skulle jag tycka det var fantastiskt med ett positivt kassaflöde varje månad. Deklarationen ska bli spännande, jag hoppas på runt 10 000:- men vi får se vart det hamnar:)

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera