fredag 25 mars 2016

Nya innehav, nytt innehåll


Några dagars ledighet är nu här och det ska bli riktigt skönt. Har dragit på mig en snuva som gör mig en smula seg men jag ska försöka skrämma bort den med påskgodis, pilsner och förhoppningsvis iallafall en ordentlig sovmorgon.

På veckans sista börsdag passade jag på att fylla på några av mina innehav samt ta in ett nytt bolag i portföljen. Valet föll på Tele2 den här gången. Jag ville ta in ett telebolag och stod och vägde lite mellan Telia och Tele2 men valet föll som sagt på Tele2. Mycket tack vare Tele2’s trevliga direktavkastning ska jag väl erkänna. Lite mer detaljer såsom pris, antal och vilka bolag jag fyllde på i kan ni se i bilden nedan.

Den här månadens påfyllning bland aktierna kändes svår och jag kände mig nästan nervös. Det finns ju så hiskeligt många bolag både här och i resten av världen. Okunskap spelar så klart en jättestor roll i det här men jag känner att jag kan inte vänta tills jag är 100% påläst kring börsen innan jag investerar. Går jag på några nitar så får det vara läropengar och jag har alltid tyckt att man lär sig bäst av att göra, både rätt och fel.

Troligtvis kommer nästa vecka också bjuda på lite fler aktieaffärer då jag då kommer ha tillgång till lite mer medel. Siktet är då ställt mot Amerika och just nu känns Coca Cola och Archer Daniels Midland som två starka kandidater att plocka in i pengamaskinen.

Efter mitt förra inlägget fick jag en kommentar från Jacob om att han skulle gilla om jag hade flikar med mål samt mina innehav. Nu har jag fixat detta. Man når dom längst upp på min bloggsida. Ta er gärna en titt och om någon av er därute har något trick för att få till raka kolumner här på blogger tar jag tacksamt emot det. Snett där det ska vara rakt driver mig till vansinne.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig påsk!

MvH Pengaregn

8 kommentarer:

 1. Hej Pengaregn!

  Av de två amerikanska hade jag nog tittat närmare på ADM. KO handlas nära ATH och är en "safe haven" för mycket kapital när börserna är osäkra men ADM har tryckts ned av marknaden och även om de haft en liten rusning det senaste har vi senaste veckan eller två sett en nedgång som gör att aktien är ganska behagligt värderad igen även om 32-33 dollar/st hade varit bättre :-)

  Lycka till och trevlig påsk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad betyder detta om man översätter det till svenska som en nybörjare som jag kan förstå?:)

   ATH= All time high?
   Safe Haven för mycket kapital?

   det andra tror jag förstod. ADM= rätt bra investering just nu :)

   Tack för att du kommenterar, det betyder massor för mig!

   Glad Påsk!

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Jag borde vara mer försiktig när jag slänger mig med uttryck knappt jag ens förstår :-)

   ATH är All Time High presis som du trodde.

   Med Safe Haven menade jag att när det är lite struligt på börsen så försöker investerare hitta alternativ som traditionellt är säkra även om det blåser lite. Folk kommer alltid behöva mat och toapapper och försäljningen på läsk och chips påverkas sällan så mycket av ekonomiska kriser. Därför är det ganska vanligt att mycket kapital flyttar från lite osäkrare investeringar till de företag som anses tryggare exv coca-cola, P&G osv och det brukar trissa upp priset en del.

   Börsen har ju som bekant varit ganska stökig ett tag men jämför kursgrafen för Coca-cola med exv S&P 500 så ser du att i somras/höstas när råvarorna trycktes till rejält och Kina började svaja då började KO gå upp och gapet mellan index och KO ökade. Jag är verkligen ingen expert på området men jag gissar att ovanstående kapitalförklaring är en stor del av anledningen och det innebär i min värld att kursen kanske är lite uppblåst nu. Värderingen och direktavkastningen är också sämre än genomsnittet för de senaste åren men med det sagt tror jag på KO i det långa loppet men har du alternativ kanske det är värt att överväga någonting annat och hoppa på KO när siffrorna ser bättre ut igen.

   :-)

   Radera
  3. Tusen tack för den utförliga förklaringen. Tänk att nu lärde jag mig något nytt idag med:)

   Vill passa på att tacka dig för en grymt bra blogg, uppskattar den väldigt mycket!

   MvH Pengaregn

   Radera
  4. Tack så hemskt mycket för berömmet.

   Jag försöker bidra så gott jag kan.

   Nu är det snart dags att förse Coca-Cola och en stor spritleverantör men intäkter.

   Må väl

   Radera
  5. Ja det kan dom gott behöva:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag tycker det känns som att du gör helt rätt. Köp in lite stora bolag såhär i början. De kommer Kanske inte att vara raketer men förmodligen kvar i någon form om 20 år. Och under tiden har du fått stabil utdelning. ADM vill jag köpa in. Måste bara fixa lite kapital först..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom större bolagen känns iallafall för min del inte som lika stor gambling och jag kan sitta lugnt i båten och plocka hem utdelningarna:)

   Mm ADM blir det troligen ett köp för mig i under veckan!

   MvH Pengaregn

   Radera