onsdag 23 mars 2016

Oh Happy Days


Äntligen lyckades jag logga in på skatteverkets hemsida. Jag har under dagarna som ledde upp till den 22/3 försökt flera gånger men inte lyckats ta mig in. Till slut lyckades det kvällen innan och jag kunde ta mig en titt på utfallet för 2015. Det blev ett plusresultat och vi kommer gemensamt få tillbaka runt 7000:-. Mycket trevliga pengar att peta in i portföljen. Dock kommer nog delar av dom gå till lite sommaraktiviteter men jag hoppas ändå att en merpart kan förvandlas till aktier.

Löningsdagen närmar sig ju också med stormsteg och denna månad ser det ut som att vi kommer få över lite mer pengar och det känns grymt skönt. Jag har inte stenkoll på alla autogirosummor än men en kvalificerad gissning skulle ändå vara att vi skulle kunna få över mellan 3000-4000:-. Sen råkar det vara så att jag har en till liten skvätt arvspengar som jag skulle vilja sätta i arbete. Så den totala insättningen till Avanza kan nog landa på runt 35 000:- denna månad.

Nu till problemet... Vad tusan ska jag köpa??? Har under månaden som gått spanat på ett antal bolag som jag tänkt köpa in mig i men nu när jag faktiskt kan köpa in mig känner jag mig helt nollställd. Allt känns dyrt, och inget sticker ut som ett köpläge för mig. Skulle ni vilja hjälpa en glad amatör kanske? Jag har tagit skrämdumpar på mina bevakningslistor, ser ni något köpläge? Några stalltips? Hilfe!

Jag går i tankar om att kanske fylla på med lite fler H&M, Nordea och Castellum nu när dom backat lite men det jag är allra mest sugen på är att köpa mina första amerikanska bolag. Realty Income är också ett bolag jag varit sugen på ända sedan start men jag tycker den är en smula dyr.

Den 24/3 trillar också min allra första utdelning in på kontot. 39,20 från Castellum:) Tror bestämt det får bli ett litet mini-firande.

Våra olika utmaningar tuffar på och på vår ”Sälja saker för 10 000:-” utmaning har vi strax nått halvvägs. Att få det klart innan Mars är över kan vi nog glömma men det spelar mindre roll. Vi kör på tills vi fått in dom där slantarna.

Värderingen på vårt hus är nu också klar. Jag hade hoppats på lite mer än vad det blev men jag är ändå nöjd. En ökning med ungefär 7% blev det till slut och det tänker jag ta med mig till brottningsmatchen med banken. Ett utbygge skulle dock kunna innebära en betydligt högre värdering och då skulle vi mer eller mindre dubbla värdet på vårt hus. Dessvärre är det ju inte helt gratis att bygga ut men vi får se vad vi hittar på.

Vår första månad med en matbudget har funkat riktigt bra. Vi satte 900:- i veckan som målet och vi har lyckats hålla det. Kudos till oss!:)

En till liten fundering till er som läser. Hur skulle ni vilja att uppföljningar här på bloggen ser ut. Månadsrapport? Veckorapport? Portföljvärde? Ser att det finns många olika varianter därute och ville fråga ni som läser om ni har några önskemål.

Hoppas alla ni får en toppenvecka och så får jag be om ursäkt att detta blev ett väldigt långt inlägg som spretar lite åt alla håll.

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Hade varit kul med en flik där man kunde se dina innehav och en beskrivning med lite delmål/mål med ditt sparande. Kul att läsa och följa med :) Tjoflöjt, Jacob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Jacob!

   Kul att du är inne och läser och kommenterar! Bra ideer angåend eflikar med innehav och delmål/mål. Ska ta mig en titt på vad jag kan få till:)

   Ha en supertrevlig påsk.

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Sådär Jacob, nu har jag fått upp två flikar med dels innehav och dels mål :)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera
  3. Ja men vad trevligt det blev :)
   Glad Påsk
   Jacob

   Radera