onsdag 9 mars 2016

Nu ska banken få vad dom tål


Man blir ju inte rik på de stora inkomsterna utan på de små utgifterna sägs det ju. Det kan ju inte skada att jobba på bägge delar menar jag. Men som ett led i vår strävan att få mer koll över vår ekonomi och att få mer pengar kvar i plånboken varje månad så har jag legat på de företag som vill ha betalt av oss. Prutat lite, hotat om att gå till konkurrenten osv och visst ger det resultat. Senast idag sparades det drygt 600:- på ett år genom att ringa ett telefonsamtal till vårt försäkringsbolag.

Många bäckar små men nu har jag bestämt mig för att ge mig på den stora älven. Nämligen banken. Alla dom där småsummorna gör såklart sitt till men tittar men på dom stora utgifterna vi har varje månad så är det bolån samt mat. Lika bra att ta tjuren vid hornen och se om man kan skava av någon procent på lånen.

Nu när det är på väg såpass mycket pengar in på kontot tänkte jag använda det till min fördel. I samband med att pengarna kommer in kommer jag också att ha kontakt med en annan bank än den jag för tillfället har mina förehavanden hos och det öppnar upp för att ställa dom mot varandra. En värdering av vår bostad är också beställt så jag kan ha med det som ett ess i rockärmen. Jag återkommer självklart med resultatet.

Vad tror ni? Hur prutar ni på era bolån?

I ett tidigare inlägg ( http://pengaregnet.blogspot.se/2016/03/large-cap-mid-cap.html ) hade jag lite funderingar kring det här med diversifiering och Large / Mid & Small Cap. För min egen del så kändes just jakten efter de här mindre guldkornen väldigt svår. Så därför blev jag väldigt glad när jag sprang på Dagens Industris artikel om 5 bolag med framtiden för sig. De bolag de tipsade om var: E-work, Fagerhult, Rejlers, New Wave och Alimak Jag har lagt till alla fem i min bevakningslista och kanske kan det bli ett köp i något av dom när jag läst in mig lite mer på dom.

MvH Pengaregn

PS: Inte mitt hus på bilden...än. DS

10 kommentarer:

 1. Jag tycker att du gör helt rätt! På dom bara! Banken måste vara rädd om en bra kund, annars byt bank =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för tusan!:)

   Trevlig helg

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Kör hårt! Mitt "enkla" tips har varit att först artigt förklara vad de redan vet - banken tjänar rätt bra med pengar på mig utan att ta någon relativt sett stor risk. Sedan plocka fram det bästa offer ngt annat institut kan ge. Varpå jag frågar om de matchar det? Sedan är jag tyst o banktjänstemannen får bryta tystnaden. Finns kanske bättre sätt? Har över tid gett 90 punkter rabatt = 1% i ränta idag. Iof stora lån med ganska hög belåningsgrad.

  HUR HAR DET GÅTT FÖR DIG?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips där! Det ska jag ta med mig.

   Jag åtekrommer med resultat av förhandlingarna här på bloggen:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Ja som anonym var inne på så tror jag det gäller att ha rätt retorik när man pratar med banken.

  SvaraRadera
 4. Tjena Anders!

  Tänkte bara kolla att du fått mitt mail? Jag använder outlook för första gången och vet inte riktigt hur det fungerar. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj!

   Absolut, jag har fått ditt mail. Började svara på det men något kom imellan. Ska försöka få iväg det under kvällen.

   Ha en fin helg

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Se där! Hur enkelt som helst att spara ett par hundra per år. När man har möjlighet att få ner sina kostnader, och speciellt när det rör banker och försäkringsbolag, ska man ta vara på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är iallafall värt ett ordentligt försök!

   Ha en bra vecka!

   MvH Pengaregn

   Radera