måndag 5 februari 2018

Bokslut, bokslut, ännu mera bokslut


Det är allt en spännande tid av börsåret vi är inne i nu. Boksluten står som spön i backen och med det bolagens förslag på utdelningar. Denna vecka kommer inte mindre än 8 av mina portföljbolag med årsrapport och jag tänkte jag skulle passa på att gissa lite på vad utdelningen kan tänkas landa på. Hur jag har kommit fram till mina gissningar är mer eller mindre magkänslan baserat på hur jag tycker det verkar ha gått under året samt vad jag har hört det pratas om.

Tisdagen den 6/2

Axfood & Resurs Holding

Här närmast räknar jag med en kronas höjning från 6:- till 7:- när det kommer till Axfood. Resurs törs jag inte vara lika säker i min gissning. Jag har hört det tisslas om att bolaget kan tänkas göra en fin höjning men min gissning får landa på att dom delar ut totalt 3,50:- fördelat på två utdelningstillfällen. En liten förhoppning finns att höjningen ska bli större dock.

Onsdagen den 7/2

Unlimited Travel Group, Fiskars & Kindred Group

Förra året delade UTG ut en saftig bonusutdelning och det vågar jag inte hoppas på även i år. Ordniarie utdelning låg förra året på 2,50:- och jag gissar och hoppas på att dom kan höja till 3:- jämt i år. Fiskars är ett någorlunda nytt innehav för mig så magkänslan kanske inte är fullt intrimmad här ännu men jag vågar mig ändå på en gissning att dom höjer till 1,1 euro. Sist ut för onsdagen är Kindred Group. Bolaget har gått som tåget ett bra tag nu och därför drar jag här till med en ordentlig höjning. 4,50:- gissar jag på!

Torsdagen den 8/2

Ica Gruppen & ABB

Torsdagen startar med ICA och här skulle jag både bli förvånad och besviken om dom inte höjer från 10,50:- till minst 11:-. 11,50:- ligger förhoppningen på men gissningen får stanna på 11:-. ABB känns lurigt att gissa... Förra året kom jag ihåg att deras utdelningshöjning gjorde mig en smula besviken. Jag gissar att dom försiktigt höjer i år med och därför landar min gissning på 7:-.

Fredagen den 9/2

Duni

Från att tidigare ha höjt med en femtioöring i stöten så bromsade Duni förra året utvecklingen och lät utdelningen ligga kvar på samma som tidigare i år. Jag hoppas på att dom lättat på bromsen i år och går tillbaka till att höja enligt tidigare mönster. Gissningen blir 5,50:-.

Sammanfattning:
Axfood: 7:-
Resurs Holding: 3,50:-
UTG: 3:-
Fiskars: 1,1 euro
Kindred Group: 4,50:-
Ica Gruppen: 11:-
ABB: 7:-
Duni: 5,50:-

Hur tror ni att utdelningsförslagen kommer att se ut? 

MvH Pengaregn

3 kommentarer:

 1. Du fick rätt i Axfood iaf. Hade inte vågat hoppas på 7 kr, men ďet tas tacksamt emot. Får se om det blir köp idag. I övrigt är jag rätt försiktig i mina prognoser för utdelningarna. Roligare att bli positivt överraskad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det va ju kul att få rätt en gång...fortsättningen av veckans rapporter har inte sett lika munter ut:/

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera