söndag 4 februari 2018

Dags att gå över till ultraHD


Delvis inspirerad av att bloggkollegan Sparo idag skrev ett inlägg om sitt byte av brill-leverantör tänkte jag idag dela med mig av lite tankar som jag klurat på den senaste tiden.

Med handen på hjärtat har min syn varit rätt bedrövlig under många år. Jag har dock aldrig haft några bekymmer av det såsom huvudvärk eller att jag känt mig begränsad eller hindrad av det. Det kombinerat med att brillor kostar en herrans massa pengar har gjort att jag skjutit på det år efter år.

Nu har jag under ganska kort tid varit med om två saker som gjort mig betydligt mer positivt inställd till att skaffa mig glasögon och det gör att jag just nu står i valet och kvalet om jag ska slå till. Det ena som var en riktig ögonöppnare (höhö) för mig var när en god vän lät mig prova dennes glasögon. Det var verkligen som att gå från tjock-tv till ultraHD. En gran bestod helt plötsligt inte av bara en grön massa utan det satt ju en massa små barr på den.  Grusgången gick från att vara jämn-grå till att jag kunde urskilja alla dom tusentals småstenarna som ligger där. Coolt!

Det andra som höjde glasögonsuget är att just nu kör Synsam en kampanj på någon form av glasögonabonnemang i samarbete med SAS som ger 12 000 Eurobonuspoäng. Rätt så jäkla bra med poäng om man ända behöver dom där brillorna tänker jag.

Varför väljer jag då att skriva om det här på bloggen som ju är tänkt att primärt handla om ekonomi och investeringar? Ja dels för att jag tycker att det tangerar bägge ämnena och sen behöver jag er hjälp. Jag har noll koll på vad som gäller och vad man behöver tänka på när man ska köpa sig glasögon. Hilfe!

Min enda jämförelsepunkt är min sambo som haft glasögon och linser sen Hedenhös tid och hennes kostnad för linser idag överskrider med råge kostnaden som Synsam har för sitt abonnemang. Då har hon också vanliga glasögon utöver det som inte var gratis direkt. Synsam erbjuder den där prenumerationen från 199:- i månaden (men jag gissar att det då är typ pappbrillor med fönsterglas i?) och sambons kostnad för linser är 250:- i månaden.

Skulle det kunna vara vettigt med den här typen av prenumeration? Man måste tydligen binda upp sig för 24 månader (totalkostnad kring 4800:-) men då ingår 3 par glasögon, försäkringar, undersökningar mm mm. Möjligheten att köpa loss sina glasögon efter bindningstiden ska tydligen också vara möjligt men jag kan inte hitta någon om till vilket pris.

Hur ofta byter man glasögon om man köper dom på vanligt sätt? Jag har verkligen ingen aning. Att binda på sig mer månatliga utgifter är egentligen något jag skyr som pesten men tanken på att få se riktigt bra, samt se lärd och vis ut, är ju rätt tilltalande.

Har ni några goda råd att bjuda på denna iskalla söndag?

Kanske också är lika bra att jag skriver att inget av företagen eller personerna här ovan har betalat mig för att skriva det här. Skulle dom vilja göra det är det såklart bara dom hör av sig och stjälper en skottkärra med slantar över mig;)

MvH Pengaregn

10 kommentarer:

 1. Nu är det några år sedan jag jämförde olika optiker, men då var Synsam väldigt, väldigt dyyyyyyyyyra. Valet föll på Lensway istället, och där har jag handlat de senaste gångerna. Nackdelen är att dom inte har några fysiska butiker, så det blir lite av en chansning att beställa (det går att skicka tillbaka glasögonen om man inte är nöjd). Dom har ofta erbjudanden, mina glasögon brukar kosta en bit under tusenlappen. Leveranstid någon vecka.

  Jag har även beställt från Favoptic någon gång. Dom har inte lika stort urval som Lensway, men man kan låna hem bågar och testa innan beställning.

  Du kan räkna med att ett par håller 1-3 år om du inte har otur och slår sönder dem.

  SvaraRadera
 2. Beroende på i hur snabb takt din synförmåga försämras så behöver du byta glaset oftare, bågarna bör hålla länge (livet ut? om det är riktig caterpillar kvalité). jag gör en kolla varje år och mina ögon har ej försämrats nämnvärt. Vid en viss ålder tror jag att det går snabbare utför. Dock använder jag ej glasögon, men jag använder linser och då är det bara att knappa in de nya värdena på hemsidan så skickas de nya linserna till brevlådan.

  Jag har ett abonnemang hos specsavers för 119 kr/månaden. Då ingår en synkoll per år samt ett par glasögon vartannat år tror jag och linserna då såklart.

  Mvh Frilansportföljen

  SvaraRadera
 3. Jag (som är 46 år, åldern har relevans eftersom synen kan förändras med åldern) bytte glasögon för första gången på 14 år för någon månad sedan. Då är priset för köp garanterat billigare vilket abbonemang du än får.

  SvaraRadera
 4. Jag har både glasögon och linser. Linserna köpte jag förut på Synsam och det var rätt dyrt, om än inte så dyrt som för din sambo. Köper nu mina linser på nätet från vilken leverantör som just då har det bästa priset, typ 400 kr per halvår för dygnet runt linser. Är inget stort fan av abonnemang när det gäller glasögon. Byter man normalt glasögon ofta så kanske det lönar sig. Jag byter kanske var femte år eller mer sällan. Köpte precis nyss ett par riktigt bra glasögon på utlandssemestern för drygt 2 000 kr och då är jag ändå grovt närsynt. Jag skulle nog kolla upp det där med abonnemang närmare, men annars tycker jag att Synsam är pålitliga om än dyra.

  SvaraRadera
 5. Jag har haft glasögon sedan 70-talet och haft Synsam i alla år. Men tyvärr är de alldeles för dyra numera, då jag är både gravt närsynt och har brytningsfel + att jag behöver specialslipning på mina glas och bågar som klarar mina specialglas. Byter glasögon ungefär vart tredje år, så det kostar ju en del.

  Bytte då till Specsavers som gav mig bra priser på nya glasögon, skilde minst 2500:-. Fick dessutom 50% rabatt om jag köpte en båge till inom 3 månader, vilket passade bra eftersom jag behövde terminalglasögon till jobbet också (jobbet betalar glasögon upp till 3000:-).
  Så det kan skilja rejält på priser för mig.

  Däremot brukar jag beställa enkla solglasögon med styrka på nätet, då jag bara använder dem på sommarpromenader och på semestern, och då gör det inget om bågen är sådär.

  TryggPension

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för era kommentarer!

  Jag har inte riktigt kommit fram till något beslut ännu men jag tror faktiskt det lutar åt abonnemanget faktiskt. Just nu kör dom också en kampanj med 50% på bågar så jag skulle nog kunna tänka mig att testa. En synundersökning är bokad och sen får jag se hur det blir:)

  Tack igen för er input!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 7. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera
 8. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
  behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
  vi har ett lån till dig ..

  SvaraRadera
 9. Hej allihop, jag har blivit ljugid för av så många företag som har påstått att de är riktiga långivare, men alla mina ansträngningar har varit förgäves, jag har förlorat pengar till falska långivare som påstår sig vara vad de inte är. Tills min vän presenterade mig för rätt långivare jag kontaktade och jag lyckades få ett lån på 95 000 från dem på bara 24 timmar, skulle jag rekommendera alla som letar efter ett lån utan rädsla att kontakta dem via e-post:________lapofunding960@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Letar du efter finansiering för att starta ditt företag eller expansionsförslag? finansiering för att betala dina räkningar eller köpa ett hus? Vi erbjuder alla typer av assistans här med 2% ränta. kontakta mail: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447300508785

  SvaraRadera