tisdag 6 februari 2018

Jag handlar i dippen


Efter gårdagens ras på USA-börsen låg det liksom i korten att vi skulle få se nedgångar här i våra trakter med. Så blev det och inledningsvis var vi ned kring 4% för att sedan studsa tillbaka och skvalpa kring 2%. Nu är ju inte börsdagen över än på ett bra tag så vi får väl se vad dagen stannar på när klockan slår 17:30.

Som jag sa igår, när det började bära av utför, så valde jag att då sitta still. Jag varken sålde eller köpte något för att jag ville se var det skulle ta vägen. Idag kunde jag dock inte motstå denna breda nedgång så det blev till att plocka in en slant från krigskassan och sätta den i arbete. Mer eller mindre alla mina svenska bolag fick sig en påfyllning. En slant sattes också in på min kapitalförsäkring för att eventuell köpa något amerikanskt framåt kvällen. Den senaste tidens nedgång ihop med en svagare dollar gör att jag gärna plockar åt mig några fler andelar i några starka bolag som exempelvis Johnson & Johnson. Gällande amerikanarna har jag inte bestämt mig än utan inväntar eftermiddagens börsöppning.

Jag har med stort intresse följt ett gäng facebookgrupper under dagen och de diskussioner angående dagens nedgång. Även i grupper som har ett uttalat utdelningsfokus pratas det väldigt mycket om att sälja av sina innehav för att sedan kliva på igen när det vänt. För min del känns det har inte alls aktuellt. Det känns faktiskt i min värld som vansinne och att lyckas rätt med den timingen är i princip omöjligt.

Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch

Jag trivs rätt bra här i min utdelningsbåt och väljer därför att sitta alldeles still. Vi kan såklart få se större nedgångar framöver men det har varken jag eller någon annan något facit på. 

Min lilla gissningslek fick idag sina första svar och än så länge har jag 50% rätt. Axfood höjde som jag gissade till 7:- jämt. Resurs var lite snålare och höjde bara till 3,30:- och där låg min gissning på 3,50:-. Oavsett om jag hade rätt eller fel så är det två utdelningshöjningar som bidrar till en ökning av årets utdelningar och det tackar och bockar jag för. Vill ni kika hur jag gissat veckans utdelningshöjningar kan ni klicka HÄR

Har det blivit några köp för er under dagen?

MvH Pengaregn4 kommentarer:

 1. Köpte på mig lite Latour idag. Annars tycker jag att det har varit lärorikt att se en liten nedgång då jag inte har varit på börsen så länge. Spelar mindre roll om det sker små nedgångar när man sparar på lång sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Latour blev det här med ihop med ett gäng andra. Jag tror också det kan vara bra att få känna på lite nedgång. Min första lite större nedgång var Brexit och att jag då köpte på mig i den dippen har jag blivit ordentligt belönad för:)

   Långsiktighet är det som gäller!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag köpte också en del förra veckan. Nu har jag ju jag rätt kort tid på börsen bakom mig (2011) men min känsla är att dipparna blir kortare för varje gång så det gäller att hänga på låset. Jag köpte också på mig sexsiffrigt HM förrförra veckan och är lite spänd vad som kommer att hända efter onsdag och HMs första kapitalmarknadsdag. Vad de än presenterar kommer det att hända grejer på börsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med min tid på börsen så framstår du som en veteran om du varit med sen 2011:)

   H&M är jag ganska avvaktande till i nuläget men ser också med spänning fram mot kapitalmarknadsdagen. Skulle dock förvåna mig om dom lyckades presentera något som på riktigt ger dom vind i seglen.

   MvH Pengaregn

   Radera