tisdag 6 februari 2018

Jag handlar i dippen


Efter gårdagens ras på USA-börsen låg det liksom i korten att vi skulle få se nedgångar här i våra trakter med. Så blev det och inledningsvis var vi ned kring 4% för att sedan studsa tillbaka och skvalpa kring 2%. Nu är ju inte börsdagen över än på ett bra tag så vi får väl se vad dagen stannar på när klockan slår 17:30.

Som jag sa igår, när det började bära av utför, så valde jag att då sitta still. Jag varken sålde eller köpte något för att jag ville se var det skulle ta vägen. Idag kunde jag dock inte motstå denna breda nedgång så det blev till att plocka in en slant från krigskassan och sätta den i arbete. Mer eller mindre alla mina svenska bolag fick sig en påfyllning. En slant sattes också in på min kapitalförsäkring för att eventuell köpa något amerikanskt framåt kvällen. Den senaste tidens nedgång ihop med en svagare dollar gör att jag gärna plockar åt mig några fler andelar i några starka bolag som exempelvis Johnson & Johnson. Gällande amerikanarna har jag inte bestämt mig än utan inväntar eftermiddagens börsöppning.

Jag har med stort intresse följt ett gäng facebookgrupper under dagen och de diskussioner angående dagens nedgång. Även i grupper som har ett uttalat utdelningsfokus pratas det väldigt mycket om att sälja av sina innehav för att sedan kliva på igen när det vänt. För min del känns det har inte alls aktuellt. Det känns faktiskt i min värld som vansinne och att lyckas rätt med den timingen är i princip omöjligt.

Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch

Jag trivs rätt bra här i min utdelningsbåt och väljer därför att sitta alldeles still. Vi kan såklart få se större nedgångar framöver men det har varken jag eller någon annan något facit på. 

Min lilla gissningslek fick idag sina första svar och än så länge har jag 50% rätt. Axfood höjde som jag gissade till 7:- jämt. Resurs var lite snålare och höjde bara till 3,30:- och där låg min gissning på 3,50:-. Oavsett om jag hade rätt eller fel så är det två utdelningshöjningar som bidrar till en ökning av årets utdelningar och det tackar och bockar jag för. Vill ni kika hur jag gissat veckans utdelningshöjningar kan ni klicka HÄR

Har det blivit några köp för er under dagen?

MvH Pengaregn17 kommentarer:

 1. Köpte på mig lite Latour idag. Annars tycker jag att det har varit lärorikt att se en liten nedgång då jag inte har varit på börsen så länge. Spelar mindre roll om det sker små nedgångar när man sparar på lång sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Latour blev det här med ihop med ett gäng andra. Jag tror också det kan vara bra att få känna på lite nedgång. Min första lite större nedgång var Brexit och att jag då köpte på mig i den dippen har jag blivit ordentligt belönad för:)

   Långsiktighet är det som gäller!

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. LAN
   Hej behöver du ett brådskande lån email oss nu för ett snabbt lån (remy.credit111@gmail.com)

   Behöver du ett brådskande lån, lånefinansierat lån, lån till lån, etc, ger vi alla typer av lån med en låg ränta på 1% och du får ditt lån inom de närmaste 12 timmarna, maila oss nu för alla typer av lån
   EMAIL: {remy.credit111@gmail.com

   Radera
 2. Jag köpte också en del förra veckan. Nu har jag ju jag rätt kort tid på börsen bakom mig (2011) men min känsla är att dipparna blir kortare för varje gång så det gäller att hänga på låset. Jag köpte också på mig sexsiffrigt HM förrförra veckan och är lite spänd vad som kommer att hända efter onsdag och HMs första kapitalmarknadsdag. Vad de än presenterar kommer det att hända grejer på börsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med min tid på börsen så framstår du som en veteran om du varit med sen 2011:)

   H&M är jag ganska avvaktande till i nuläget men ser också med spänning fram mot kapitalmarknadsdagen. Skulle dock förvåna mig om dom lyckades presentera något som på riktigt ger dom vind i seglen.

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera
 4. Hej herr fru
  När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
  Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
  Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
  Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  SvaraRadera
 5. LAN
  Hej behöver du ett brådskande lån email oss nu för ett snabbt lån (remy.credit111@gmail.com)

  Behöver du ett brådskande lån, lånefinansierat lån, lån till lån, etc, ger vi alla typer av lån med en låg ränta på 1% och du får ditt lån inom de närmaste 12 timmarna, maila oss nu för alla typer av lån
  EMAIL: {remy.credit111@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Letar du efter medel för att betala av krediter och skulder?
  {georgewilliamsloanfirm333@gmail.com} Är här för att sätta stopp för dina ekonomiska problem. Vi erbjuder alla typer av lån (personlån, kommersiella lån, etc.) Vi ger ut lån med en ränta på 2%. Intresserade sökande bör kontakta oss via e -post: {georgewilliamsloanfirm333@gmail.com}
  Fyll i ansökningsformuläret nedan:
  - Fullständigt namn:
  - Lånebelopp som behövs:
  - Lånets längd:
  - Syfte med lån:
  - Stad / land:
  - Telefon:
  - Hur hörde du om oss: [georgewilliamsloanfirm333@gmail.com]

  SvaraRadera
 8. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
  Personliga lån (säkra och osäkra)
  Företagslån (säkra och osäkra)
  Konsolideringslån och många fler.
  Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig.....

  SvaraRadera
 9. behöver du ett lån? privatlån? Företagslån? Ett bolån? Jordbruks- och projektfinansiering? Vi erbjuder alla typer av lån till 2% ränta! Kontakta e-post: tinvestor53@gmail.com eller Whatsapp +1 (757) 576-8165

  SvaraRadera
 10. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: richardcosmos5@gmail.com

  låneerbjudande

  SvaraRadera
 11. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera
 12. Vi erbjuder 2 % lån, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privata lån, billån, hotelllån, studielån, privatlån hemrefinansieringslån, läs mer E-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 13. Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag? Behöver du ett lån för att köpa ett hus eller en bil? Eller behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller för att ta hand om dig själv? Om ja, maila oss idag på (dakany.endre@gmail.com) och få ditt lån..

  Låneerbjudande

  SvaraRadera
 14. Hallå; Är du i behov av ett akut lån? Jag heter Emily's Janssen, jag är låneansvarig och finanskonsult på Novelty Finance. Det har kommit till min kännedom att privatpersoner och företag har så svårt att få lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner. Mitt företag (Novelty Finance) är här för att tillhandahålla och hjälpa dig med det lån du behöver

  Oavsett om du vill ge din livsstil ett lyft eller om du har en oväntad utgift att ta itu med, är ett lån från NOVELTY FINANCE det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

  NOVELTY FINANCE är flexibel: du kan låna upp till fem miljoner euro (5 000 000,00 €), med lämpliga återbetalningsperioder från 6 månader till 30 år. Vi erbjuder ett omfattande utbud av privatlån, företagslån, bostadslån och skuldsaneringslån som kan anpassas för att passa dina föränderliga behov och omständigheter till en ränta på 3 %.

  Vad du får:
   Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
   Konkurrenskraftiga räntor
   Flexibla återbetalningsvillkor
   Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (extra betalningar minskar lånebeloppet)
   Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
   Din första återbetalning av lånet börjar om sex månader efter godkännandet.

  Hur man ansöker:
  Att ansöka om lån är snabbt och enkelt!
  Företag eller privatpersoner som är intresserade av att ansöka om ett lån hos Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, ska SKICKA ETT E-POST till: noveltyfinances@gmail.com

  Villkor gäller.

  SvaraRadera