måndag 12 februari 2018

Plåster på såren


Hur kunde jag missa en utdelningshöjning? Ja jag vet inte men kanske kan det bero på att höjningen skedde i ett bolag och en aktie som det inte fanns med på världskartan att dom skulle höja. Bolaget är Oscar Properties och aktien är deras preff serie B. Turerna kring bolaget har varit många det senaste året och i höstas kraxade olyckskorparna rejält. Tillsammans med dom andra bostadsutvecklarna tog kurserna rejält med stryk och jag skrev då ett inlägg där jag försökte få lite klarhet i det:

Vad är det jag missar med Oscar P?

Efter den värsta slakten har kursen hämtat sig något men handlas fortfarande en bra bit under inlösningskurs (cirkar 15:-).  Det fina med just denna pref är att ägarna en gång om året (1-31 mars) kan begära inlösen av aktien till priset 500:-. På grund av detta tror jag nu bolaget gjort som dom gjort... Dom har alltså valt att höja utdelningen på preffen från 8,75:- till 12:- och jag tror det primärt är för att dom vill locka aktieägarna att stanna kvar och inte begära inlösen.

Jag har under en tid filat lite på en exitplan angående mitt innehav i Oscar Properties men med denna nya information får jag nog fundera en sväng till. Jag använder preffar som ett sätt att få ett jämnt kassaflöde till portföljen och med denna höjning så får jag "lite för mycket" kassaflöde från dom. Detta låter kanske helt befängt men jag har siktat på att, just nu, få 100:- per utdelning från var och en av mina preffar (Akelius, Oscar P & Volati). Med den nya utdelningen får jag 162,5:- från Oscars kassa. Möjligheten finns då för mig att begära inlösen av några stycken och fortfarande ligga kvar på min målnivå.

En inlösen skulle i mitt fall också innebära att jag kunde hämta hem lite förlust pengar då den som sagt handlas under inlösenskursen idag. Det är ju några veckor kvar tills vi kliver in i mars så än finns det tid att fundera.

Är det någon mer än jag som fortfarande äger Oscar Properties Pref B? Hur går era tankar isånnafall?

MvH Pengaregn

3 kommentarer:

 1. Jag äger Oscar Properties B. Tror som du att dem vill inte lösa in ca 200 Miljoner kr för att dem kanske behöver pengarna så istället betalar dem hellre ut ca 20 miljoner kr. Men om du tittar på deras balansräkningen kan du se att en är mycket bättre än den var i höstas. Skulden har minskat med ca 1 miljard, (fattar inte hur dem har lyckats kanske du kan förklara?), och kassan ökat till 400 miljoner kr från tidigare 250 miljoner. Så dem har råd att lösa in pref B om dem vill men kanske skall dem göra något viktigare med pengarna? Så balansräkningen ser mycket bättre ut med andra ord, tror inte många inte läser balansräkning så alla går på rykten som var i höstas allt allt är skit. Jag kommer iallafall behålla mina preffar, ser absolut ingen fara i nuläget även om räntan skulle gå upp 2-3%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckades dom inte kränga några byggnader precis innan årsskiftet? Det skulle väl isånnafall kunnat putsa balansräkningen en smula men en miljard låter ju väl mastigt.

   Jag har inte riktigt bestämt mig än hur jag ska göra med mina men tanken finns på att begära inlösen för några stycken iallafall...

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera