måndag 5 februari 2018

Nedställ!


Dagar som denna gör att suget att flytta fram månadsköpet ökar. Hela portföljen bortsett från H&M(!) har idag backat rejält i spåren av den ränteoro som föddes över Atlanten innan helgen. Den uppstuds början på Januari bjöd på är nu utraderad och lite därtill.

Om det här är starten på en längre nedgång eller bara en tillfällig dipp har jag inte kunskap att uttala mig om. Dock kan jag uttala mig om hur jag agerar just idag. Jag gör inte ett dret... Dels på grund av tidsbrist, dels på grund av att jag vill se lite vart det tar vägen.

Dagens dipp är ju egentligen knappt en krusning på kursgrafen om man drar ut perspektivet på några år och då vill jag inte agera som att det är värsta rean riktigt än. Hade just denna dipp lägligt hamnat i trakterna kring ett av mina månadsköp hade jag gladeligen fyllt på innehaven men som det är nu väljer jag att avvakta lite. Jag har en hel del pengar som står på sidlinjen och skulle det bära av ordentligt söderöver så tvekar jag inte en sekund att sätta dom i arbete.

Skulle det visa sig att börsen studsar upp rejält redan imorgon så får jag vara glad för den snabba återhämtningen och inte hålla på och gräma mig för att jag missade ett bra tillfälle att fylla på.

Hur har ni agerat under dagen?

Imorgon får vi se hur mina första utdelningsgissningar gått:)

MvH Pengaregn

5 kommentarer:

 1. Håller med dig helt och lika så tänker jag att aggera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att jag inte är ensam:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Samma som du, suttit på händerna. Trots kraftiga nedgångar i vissa bolag så är det ändå från höga nivåer. Idag ska det tydligen gå ner mer och Axfood har rapporterat samt Nobia släpper sin rapport om en stund. Kommer göra ett köp idag iaf i någon av dem. Bäst att inte bränna av allt krut på en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I andra nedstället kunde jag inte längre hålla mig utan puttade in en slant från krigskassan. Än så länge har det varit ett klokt beslut;)

   Köpte du något i Axfood-dippen?

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera