onsdag 22 juni 2016

Pengar på TV


Har suttit och mys-skrockat till The Suze Orman show nu ett tag. Snubblade över den av en slump och har efter det betat av ett antal klipp på youtube. Suze Orman är en amerikansk, finansiell rådgivare som via hennes tv-program ger tittarna svar på tal på deras många gånger stenkorkade ekonomiska frågor. Hon lägger inte fingrarna imellan och ger raka svar!

Mycket stor underhållning utlovas. Som till exempel när en kvinna ringer in och berättar att hon vill lägga 4000 dollar på att gå en ”Elf-School” på Island. Ja jisses, den sista idioten är inte född än...

Spana in Suze Orman och Elf-School här:)

När det kommer till svenska ekonomiprogram är vi ju inte direkt bortskämda. Numera har vi väl bara Lyxfällan? Jag har gillat Lyxfällan men börjar känna att konceptet är lite uttjatat. Det blir liksom samma program om och om igen. Samma slöseri på cigg, chips och läsk. Sen stör jag mig också på att dom gör återbesök redan efter en månad. Det hade varit intressant om det kunde fått gå lite längre tid typ 3 månader.

Superspararna hade vi ju en säsong av för några år sedan och jag tyckte det var rätt underhållande även om det blev lite väl extremt ibland. Undrar om någon i bloggsfären var med i det programmet och kokade sin egen deodorant? Någon som vet om det planeras någon mer säsong?

En svensk variant av The Suze Orman show hade verkligen varit ett trevligt tillskott i Tvtablån. Jag skulle definitivt sitta som bänkad och skratta mig svett. Ekonomi och underhållning i ett och samma program!

Eller varför inte ett program som mer eller mindre var motsatsen till Lyxfällan. Eller inte motsatsen kanske men att ett par eller ensamma personer fick hjälp att maxa sina inkomster och sitt sparande och fick hjälp att bygga sina pengamaskiner. Programmet kunde ha fått heta Pengaregnet haha:)

Problemet med ett sånt program är väl främst att hitta deltagare på grund av Jante. Jag upplever att det är betydligt mer ok i samhället att ha det dåligt ställt än att ha det riktigt gott ställt, eller att vilja sträva mot att bygga en förmögenhet.

Att visa upp hur mycket pengar man har på banken eller hur mycket man sparar är det nog många som inte vill skylta med. Ett kul program tror jag dock det hade blivit och jag hade i vilket fall som helst varit en trogen tittare. Nu fattas det bara att något bolag snappar upp min idé här och snor den;)

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Jag gillade "Låna för livet" som finns på UR play! De ändrar lite grejer i personers privatekonomi, typ ökar boräntor och tar bort ränteavdrag! Mycket trevlig liten serie på en säsong!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det ja, den glömde jag helt bort. Det var den där bland annat Claes Hemberg var med va?

   Jag gillade den serien skarpt med. Den skulle gärna få göra en comeback:)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Haha! Alvskolan! Vilken dåre. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kan man verkligen säga:) Only in America tänkte jag först men det finns säkerligen liknande stollar här i Sverige med

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Här är ett program som gick för ett antal år sedan. Jag tycker att det är lite underhållande plus att att det är tvärtom lyxfällan som ja är en aning uttjatat efter alla år :)

  http://www.dplay.se/svenska-miljonarer/
  Jag skulle gärna vilja ha en ny serie i detta koncept :)

  /MJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fasen va kul med ett nytt program jag varken sett eller hört talas om. Ska börja kika så fort som jag har lite tid till övers:)

   Tusen tack för tipset!

   MvH Pengaregn

   Radera