onsdag 1 juni 2016

Hur går det egentligen? MAJ


Jag tänkte i och med detta inlägg ge mig i kast med att försöka mig på någon form av månadsuppföljning. Dels vill jag göra en uppföljning gällande mitt sparande men också hur det går för bloggen. Formen på månadsuppföljning kanske ändras om det är något jag inte tycker känns riktigt rätt eller om ni läsare kommer med något grymt bättringsförslag. Men tanken är att jag ska klämma ur mig en uppföljning den första varje månad. Without further ado...Månadens lärdomar 

Det känns verkligen som man lär sig något nytt i den här branschen varje dag. Och den kunskapsbank ekonomibloggsfären sitter på är en ynnest att få ta del av på daglig basis. Månadens kanske nyttigaste nya vetskap var nog den att man måste se till att föra över pengarna till rätt konto innan kl 17 om man tänkt handla med dom efter det klockslaget. Mitt ”misstag” gjorde dock inte så mycket då köpläget i Walt Disney kvarstod även nästa dag.

Köp under månaden

Det har hänt endel på inköpsfronten denna månad. Då delar av mina arvspengar trillat in har jag haft möjlighet att sätta över lite mer pengar till Avanza. Jag känner mig också i och med denna månads inköp hyggligt färdig med vilka bolag jag vill ha i den svenska portföljen. Något mer kommer dock att tillkomma.Utdelningar under månaden

Grymt kul månad utdelningsmässigt. Utdelningar har för min del ökat månad för månad men det är ju inte särskilt konstigt då portföljen växt ganska mycket sedan den startades. Riktigt spännande blir det nästa året när man kan jämföra utfallet mot föregående år.
Uppföljning bloggen

Otroligt kul att se att folk är inne och läser och kommenterar. Lusten och viljan att fortsätta skriva här på min halvt oinsatta, lite svamliga ekonomiblogg får sig verkligen en skjuts av ni som läser.
Populärast inlägg topp 3
Castellums Nyemission

Jag delade med mig av mina funderingar och det jag snappat upp angående Castellums dagsaktuella nyemission


Fruktansvärt tråkiga utgifter

Ett inlägg som handlade om dom där utgifterna som har en tendens att göra oss riktigt uppretade.


Surbörs under sommaren

Vid flera tillfällen har jag hört att vi ska förvänta oss surbörs över sommaren och jag funderade om inte det är toppen för oss som månadssparar i aktier. Blir det inte billigare då?


Saknar ni något i månadsuppföljningen? Kan den göras på något annat sätt? Kom gärna med förslag! På återseende nästa månadsuppföljning!

MvH Pengaregn
 

2 kommentarer:

 1. Hej Pengaregn!

  Instämmer helt med dig - det ska bli otroligt spännande nästa år när man har möjlighet att jämföra med det här årets utdelningar. Det gäller att man fortsätter spara och investera så man kan få se den där fina ökningen!

  Jag insåg precis att jag missat att lägga till dig i min blogglista, men nu är det gjort! Du har inte möjlighet att göra detsamma? :-)

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att kämpa på och göra sitt bästa för att hålla sparglöden uppe:)

   Självklart kan jag lägga till dig i min lista!

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera