onsdag 8 juni 2016

Prisa gud här kommer skatteåterbäringen


Det tog sin lilla tid innan dom syntes på kontot men idag kunde jag se att 6647 stycken skattekronor är på väg in på mitt konto. Man skulle ju kunna jämka och få ut dom här pengarna utspritt under året men jag tycker det känns rätt så trevlig att få en liten extra slant lagom till när sommaren sätter fart.

Vad ska man hitta på för pengarna då? Själv tänkte jag dra till första bästa köpcenter och handla mig svimfärdig... Nej då, det hade jag faktiskt inte tänkt. Troligtvis för jag över merparten av pengarna till Avanza där dom kan ge sig ut och arbeta för mig. Ett annat alternativ vore att snygga till våra lån en smula. En liten del av pengarna behåller jag nog som guldkantspengar.

Jag kommer nu delge er en sak som nog kan vara ett tecken på någon form av mental störning. Jag tycker nämligen att det är otroligt tillfredställande med jämna fina siffror. Häng kvar så ska jag förklara...

Vi har valt att ha en fast summa vi amorterar på våra lån varje månad. På det ena amorterar vi 2000:- och på det andra 1000:-. Om då det kvarvarande lånet är på säg 98 511:- så tycker jag det är skönt att få bort dom där extra 511:- så att lånet minskar med fina, jämna 1000:- i månaden. Anledningen att jag tog upp detta just nu var att det finns några skvättar på något lån som jag skulle kunna tänka mig att fila bort.

Den här jämnhetsnojjan har jag även tagit med mig in i aktievärlden. Också här tycker jag det är otroligt trevligt att ha jämnt antal aktier. Jag förstår ju givetvis att detta är en smula sjukt och dessutom rätt så meninglöst men det skänker mig en viss glädje och då kan det väl få vara så.

Där fick ni en liten inblick i det pengaregnska-vansinnet:)

Vad ska ni göra för skatteåterbäringen? Är jag ensam om att gilla jämna siffror?:)

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Det där med jämna siffror känner jag igen. Tyvärr för mig så räcker det inte med ekonomi och aktier.
  Jag vill ha fina tal även när jag till exempel ställer in ljudet på tvn vilket kan irritera min fru lite smått :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha skönt att höra att det finns fler skruvade individer där ute så att man inte är helt ensam😊😂

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Haha, roligt inlägg. Jag har faktiskt inte samma störning, men man riskerar kanske att bli smittad nu när man har läst detta! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja du får passa dig;)

   Riktigt läckert med jämna antal i portföljen:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Än så länge har jag inte drabbats av jämnhetsnojja, men aldrig försent att få nya ovanor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe nej än är det inte för sent;) Om just den här ovanan gör att man blir ännu mer taggad på att peta in mer pengar till sitt sparande tycker jag bara det är att köra:)

   Vill ju också säga att jämnheten på antalet aktier inte är det viktigaste när det kommer till mina investeringar. Mest en trevlig sido-störning:)

   MvH Pengaregn

   Radera