söndag 26 juni 2016

Slipar mina vapen


Mellan fotboll, kvällsmat och badning av den lilla smider jag planer inför morgondagen. Troligtvis kommer jag inte ta fram någon storslägga utan mer göra ett lite dopat månadsköp. Någonstans kring 20 000:- hade jag tänkt föra över så tidigt det går imorgon.

Det ska bli intressant att se hur börserna kommer reagera under morgondagen. Att vår börs kommer lysa rött är nog ingen högoddsare men frågan är hur det kommer se ut runt om i världen. Kommer det fortsätta nedåt eller var fredagens utförsbacke allt tumult som blev? Min högst amatörmässiga gissning är nog att det kommer vara rätt stormigt en tid framöver…

Att ha en ordentligt stor tunna torrt krut i det här läget känns verkligen toppen:)

Helt klart en spännande dag imorgon som jag ser fram mot. Några bolag planerar jag att köpa på mig lite extra mycket i om dom skulle backa, och med största sannolikhet kommer dom göra det. Skanska som har en del verksamhet i England hoppas jag kommer trilla lite och även ABB skulle jag gärna se rejäl dipp i.

Mina senaste inlägg har ju handlat om nya bolag jag är intresserad av att plocka in. Jag har fått endel matnyttiga tips och det tackar jag för! Under morgondagen kommer jag ha lite extra koll på några av dessa bolag och kanske kan det bli så att något/några av dom får göra dom andra i portföljen sällskap. Det återstår att se vad kurserna hamnar på om något kan tänkas trigga köpfingret.

Även i barnens portfölj kommer det bli påfyllning under morgondagen. Där kommer dock fokus främst ligga på att fylla på i befintliga innehav. En liten smula stress kan jag känna över att hinna göra alla köp jag vill göra till så låga kurser som möjligt imorgon. Här kommer en negativ sak fram med att ha sparande på två olika banker. Det blir lätt lite rörigt när man ska köpa på bägge ställena samtidigt och när man dessutom inte alls vant sig vid den ena bankens sida är det lätt att man blir lite svettig i pannan. I och för sig infinner sig ju inte denna typen av tillfällen vid varje månadspåfyllning så det är väl bara att gilla läget.

Hoppas ni haft en riktigt trevlig helg med nära och kära!

Vad siktar ni på att köpa imorgon? Något bolag ni spanar lite extra på?

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Hoppas komma över Nordea billigt imorgon. Gärna under 70 kr. Telia får oxå gärna tappa någon krona!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 69:- i skrivande stund för Nordea så det är bara att handla:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Kommer göra mitt månadsköp imorgon när lönen kommer in. Hm investor och industrivärden är tänkta köpkandidater. Men sjunker SHB mycket kommer jag nog inte kunna hålla mig från den. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också gjort mitt månadsköp idag och både H&M och Investor fick sig påfyllning:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Håller utkik på Skanska, Investor, Industrivärden och Sampo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina bolag! Jag hade dock hoppats på att dom skulle trilla än lite mera. Men men veckan är inte slut än och jag tror oroligheterna kommer fortsätta. Bara att sitta beredd:)

   MvH Pengaregn

   Radera