fredag 16 september 2016

Årets största utdelning


Äntligen fredag! Som jag har längtat. Just denna fredag bjöd inte bara på starten av några dagars helgledigt utan också en riktigt fin utdelning. Clas Ohlson delade med sig och jag fick 172,50:-. Inte alls pjåkigt och om jag inte börjar tok-köpa amerikanska utdelare kommer den troligtvis stå sig som årets största utdelning. I sig är väl inte det någon stor summa att hoppa högt över men jämför jag mot hur mycket jag fick förra året är det en avsevärd skillnad. 0:- förra året, 172,50:- det här året. Bollen är i rullen och min förhoppning är att utdelningarna ska bli större och större ju längre jag kommer på den här resan. Vart dessa slantar hamnar har jag inte riktigt bestämt ännu. Kan nog bli så att jag sparar dom till kommande månadsköp.

En kul bonus med dagens utdelning var att jag nu lyckats komma över 1000:- i utdelning för detta år och kan då stryka ett streck över ännu ett mål. Målet med att nå upp i ett snittvärde av 100:- i utdelningar per månad närmar sig så sakteliga också. Målsidan är uppdaterad och kan beskådas om ni klickar HÄR

Tanken är att vi ska ge oss ut på ett litet familjeäventyr i helgen så risken finns att det kan bli tyst på bloggen. Hörs vi inte under helgen så hörs vi till veckan:)

Måste bara skicka ut en eloge till er som gav mig så fantastisk respons på mitt gnäll-inlägg häromdagen. Att få skriva av sig och få höra era uppmuntrande ord hjälpte mig faktiskt grymt mycket och gjorde att jag kände mig peppad och mer fokuserad. Tusen tack Per PenningMicke "Sparo" LarssonAtt välja lyckaFrihetsmaskinen, Jenny & Aktiepappa

Trevlig helg!

MvH Pengaregn

14 kommentarer:

 1. Hej!

  Eftersom att bollen verkar sitta fast i rullen tycker jag att du ska plocka ut den därifrån så den kan sättas i rullning.

  Trevlig helg på dig :)
  Skål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja där är det ju ingen mening att den sitter:) Hur kunde jag missa den felstavningen...

   Välkommen tillbaka! Hur var Spanien?

   Trevlig helg och skål:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Grattis till nytt delmål :) Bara jobba vidare mot nästa nu. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Mot oändligheten och vidare som Buzz sa:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Grattis! Trillade också över 1000kr gränsen med hjälp av Clas:)

  SvaraRadera
 4. Tack själv! Eftersom alla utom jag höll nivån ovanför bältet blev det en intressant diskussion.

  Mm, trevligt med Clas Ohlson-utdelningen. Vore förstås ännu trevligare om aktiekursen kunde ta fart någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kan bara hålla med, ett litet uppsving i kursen hade suttit fint...

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Classe är en av mina "svenska" favoriter.

  SvaraRadera
 6. Grattis till en fin delseger på vägen!

  Plockade hem detsamma som dig med skillnaden att jag tog ut 2/3 genom att sälja aktierna före utdelning och köpa tillbaka dem nu i veckan efter utdelning. Clas Ohlson är en en stabil och lite underskattad aktie där mycket av nedsidan beror på kortsiktiga svängningar i valutakurser till företagets nackdel. Tittar på att öka ytterligare lite försiktigt om den fortsätter nedåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att se hur utlandslanseringarna kommer gå. Var faktiskt inne i en svensk Clas Ohlson butik under gårdagen och att bedöma av tillströmning av folk verkar det vara ett poppis ställe:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 7. Grattis till framstegen. Själv ligger jag nu på 1300:- i kommande direktavkastning på mitt totala innehav. Direktavkastningen har ökat 200% men då måste jag även ta i beaktande att första utdelningen var endast 440:-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Härligt när det går åt rätt håll:)

   MvH Pengaregn

   Radera